Otteluraportti | Sotkamon Jymy, Napapiirin sankarit

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (1-2, 2-4)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy kohtasi Pattijoen Urheilijat varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun pattijokiset veivät kotiottelunsa aina napapiirille saakka, Rovaniemelle. Maailman pohjoisin superpesisottelu pelattiin Rovaniemen keskuskentellä, eli jalkapallokentällä, mikä ennusti ottelusta niukkajuoksuista.

Sitä se myös oli. Erityisesti ensimmäisen jakson tilannemäärä jäi vähiin, joskin kotijoukkue hallitsi kumirouhekentän metkut hieman paremmin jakson alkupuoliskolla Jymyn ensimmäinen sisävuoro alkoi tukkoisesti, kun sekä Niilo Piiponniemi että Joni Rytkönen paloivat ykköselle. Tasoittavalla Pattijoen Urheilijat löivät jakson avauspinnan, kun Sami Haapakoski kotiutti tänään kärkenä pelanneen Teemu Juntusen.

Ensimmäisen vuoron jälkeen juoksuja saatiin odottaa aina neljännen tasoittavalle, jolloin Jymy sai oikeastaan ensimmäisen kunnollisen onnistumisten ryppään sisäpeliin, mikä lopulta sysäsi kainuulaiset jaksovoittoon. Ensiksi Antti Korhonen rakentaa takatilanteen, minkä jälkeen Pattijoen Urheilijoiden Topi Kosonen syöttää puolikorkean — merkki silmässä ja Möykky kotiuttaa yllätysotolla jokeriksi otetun Kalle Kuosmasen. Hetkeä myöhemmin Roope Korhonen kumauttaa vastustamattoman kumuran väliin ja Niko Korhonen tuo johtojuoksun.

Tasoittavalla Pattijoen Urheilijat eivät enää saaneet miestä ykköspesää pidemmälle ja näin Jymylle voitto hieman tukkoisesta avausjaksosta. Tukkoisuudesta oiva osoite oli se, että Joni Rytkösen kärkilyönnit olivat ensimmäisellä jaksolla 0/7, mutta mies petrasi toiselle jaksolle ja hänet otettiinkin numerolle 1.

Jakso oli hyvin ulkopelivoittoista johtuen juuri hitaasta alustasta, jossa sekä pallo että jalka hidastuu. Jakson 3-tilanteet tasattiin 5-5.

Helteinen sää houkutteli paikalle yli 1100-päisen yleisön.

Toisella jaksolla Pattijoki avasi sisältä ja iski myös tällä kertaa avausjuoksun, kun Juuso Keski-Koukkari kotiutti sopivan pituisella keskipienellä Severi Piispasen.

Tässä vaiheessa todettakoon, että Piiponniemi ja Rytkönen pelasivat toisella jaksolla erinomaisesti myös käännettynä versiona. Toisen tasoittavalla Jymy murahti, kun 2-3-tilanteessa Antti Korhonen puhkoi kolmosrajan kotituttaen Rytkösen. Taittoheitto aukesi kohti jalkapallokentän kulmalippua ja Piiponniemi näki hetkensä koittaneen. Jymy johtoon 2-1.

Kolmannessa vuorossa molemmat joukkueet pelasivat hyvät ulkopelivuorot ja söivät sisäpeliä erittäin hyvin, mutta sitten kun ulkopelivirhe harhaheiton muodossa tuli, niin Niko Korhonen löysäili kotitaipaleella, eikä juoksua syntynyt.

Neljännen aloittavalla pattijokiset olivat tiukan paikan edessä, kun he tarvitsivat voittoon kaksi juoksua. Teemu Juntunen avasi väkevästi puhkomalla kolmosluukun ja eteni aina kakkospesälle saakka. Kosonen löi takatilanteeseen painuvan kupperin, mikä karkasi koppareiden välistä takana olevaan aitaan ja Juntunen toi tasoitusjuoksun. Jymy katkaisi kuitenkin Pattijoen rynnistyksen.

Ottelun ehdoton hahmo oli Antti Korhonen.

Neljännen tasoittavalla Jymyllä oli mahdollisuus napata puhdas voitto, mitä joukkue ei jättänyt hyödyntämättä. Tilannetta rakenneltiin ottelun ehdottomalle hahmolle, eli viisi juoksua ulkopelissä tehnyt ja 4/4 kotiuttaneelle Antti Korhoselle, joka tempasi 2-rajaan. Pattijoen ulkokenttä kadotti pallon ja pallo viuhui pääkatsomon seinustalle tuoden lopulta kaksi juoksua ja näin Jymylle arvokkaat pisteet.

Sotkamon Jymy, napapiirin sankarit!

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymy saa nyt ansaitun huilin otteluista, sillä seuraavaa ottelua saadaan odottaa perjantaihin saakka ja se pelataan Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana. Seuraavaa kotiottelu Hiukassa pelataan 18. elokuuta, jolloin vieraaksi saapuu tämän kesän musta hevonen, Kiteen Pallo.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen