Otteluraportti | Syksyinen keli ja kolmen pisteen voitto

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 2-0 (5-0, 6-2)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy nappasi keskiviikkona Hiukassa viidennen peräkkäisen voittonsa. Kylässä käynyt Savo–Kainuu-reissulla ollut Hyvinkään Tahko kärsi eilisen tapaan tappion, tällä kertaa suoraan 2–0. Kotijoukkueelle täysi pistepotti oli ensimmäinen kerta seitsemään otteluun, vaikka pinnoja onkin ropissut mukavasti. Lämpötila oli puolittunut viime otteluista, mutta silti katsomossa värjötteli n. 2400 katsojaa.

Kotijoukkue siirtyi johtoon nopeasti, kun vaihtotilanteessa Aapo Komulainen lämäsi kolmosrajasta pallon läpi. Joni Rytkönen juoksi kotiin, mutta Komulaisen optimistinen kunnariyritys ei onnistunut. Tahko rakensi avausvuorossaan kaksi tilannetta, joista juoksu ei ollut kovin lähellä. Toisen alussa violetit saivat aikaan kahdella palolla ajolähdön ja Roope Korhonen niittasi keskisaumasta Rytkösen turvaan. Vieraiden vaisun vastauksen jälkeen R. Korhonen löysi taas tilaa keskisaumasta. Niilo Piiponniemi toi lukemiksi 3–0. Vuoron loppuun toinen jokeri Lauri Rönkkö lisäsi Jymyn johdon neljään ulkokentän avustuksella. Samassa vuorossa nähtiin jakson hienoin ulkopelisuoritus, kun Hyvinkään Santtu Patova poltti komeasti kotiin Rytkösen taitavasti ja yllättävästi lyödystä 3-rajakierteestä.

Vieraiden kolmas päättyi nopeasti kahteen paloon kakkospesälle ja yhteen 1-pesälle. Sotkamolaisten viimeinen oli tuloksekas: Rönkkö löi viimeisenä lyöjänä täysin ottamattoman 3-jatkeelle ja jakson loppunumeroiksi 5-0. Tahkon viimeinen yritys päättyi kahden palon ajosta Juha Korhosen koppilyöntiin.

Jymyn ulkopeli oli tänään erittäin laadukasta!

Toiselle jaksolle vieraat paransivat sisäpeliään ja rakensivat tilanteita joka vuorossa. Ulkopeliin jäi yhä toivomisen varaa. Johto oli lähellä Juha Korhosen saumalyönnillä, mutta Piiponniemi poltti myöhään lähteneen Jere Vikströmin. Johtojuoksu tuli kuitenkin seuraavasta tilanteesta toisen jokerin Teemu Nikkasen sopivan mittaisella näpäyksellä.

Jymy vaihtoi toiselle jaksolle lyöntijärjestyksessä Konsta Kurikan ja Niko Korhosen paikat (numerot 3 ja 5) ja molemmat onnistuivat heti. Kurikka kiepautti vaihdon jälkeisellä yllätyspienellä tasoituksen Kalle Kuosmasen tuomana ja Korhonen sivalsi 2-puolen räpylästä johdon, Rytkönen toi jalalla illan kolmannen juoksunsa. Tahko tasoitti vielä toisessa, kun Patovan 3-rajalyönti otti yllättävän virhepompun ja painui pusikkoon, josta 3-koppari Iivari Vihanto löysi pallon nopeasti. Uusi yritys jäi tuloksettomaksi. Toisen lopussa sotkamolaiset menivät ohi. Vieraat antoivat ensin räpylävirheellä palottoman ajon, josta jokerit eivät onnistuneet, mutta Vihanto löi superpesisuransa avausjuoksun 2-puolelta, tuojana oli Toni Laakso. Vihannon ensimmäinen tuotu Superpesiksessä näki päivänvalon jo avausjaksolla.

Kolmannessa Hyvinkää painosti kolme kotiutusyritystä, mutta Jymyn ulkokenttä torjui ne vaivatta. Tasoittavalla ottelu käytännössä ratkesi Konsta Kurikan kovaan, mutta torjuttavissa olleeseen kakkosrajapommiin: Kuosmanen ja Matias Litmanen kotiin, Kurikalle kunnari ja taululle 6–2. Yhden palon ajo kuivui jatkossa koppilyöntiin. Vielä viimeisen alussa vieraat rakensivat palottoman ajolähdön. Ensimmäisestä Vihanto poltti kotiin ja loppu tuli, kun kaari vetosi yhden palon ajolähdössä viimeisellä Aapo Komulaisen syöttöä turhaan vääräksi.

Konsta Kurikka lupaili jo pelipäivän aamuna, että kakkospuoli ja niin kutsuttu ”Shellin baari” on tulituksen kohteena. Sanojensa mittainen mies!

Sotkamolaiset pelasivat hyvää sisäpeliä ja onnistuivat juoksun teossa jokaisessa sisävuorossaan. Ottelun 3-tilanteet menivät 16-12 kotijoukkueelle, mutta suurin ero oli ulkopelissä. Tahko jätti paljon palon paikkoja käyttämättä ja antoi räpylästä varovasti arvioiden puolenkymmentä juoksua. Kotijoukkueen sankareita olivat jälleen paljon (6) paloja tehnyt ja kaksi juoksua tuonut kärkimies Kalle Kuosmanen sekä 1+3 lyönyt Konsta Kurikka. Jokerit Rönkkö ja R. Korhonen onnistuivat kahdesti. Vieraiden selkeä ykkönen oli huippukautta pelaava Jymy-kasvatti Jere Vikström, toisena erottui Santtu Patova.

Ottelun lehdistötilaisuus sekä videomuotoinen otteluraportti katsottavissa alta!

Jymyn ottelutahti jatkuu tiiviinä, heinäkuussa on edessä vielä neljä kamppailua. Perjantaina on edessä vierasottelu Kempeleessä ja sunnuntaina Hiukkaan saapuu Tommi Piiraisen sekä Oskari Lukkarin tähdittämä Imatran Pallo-Veikot. Jymy-Reds sunnuntaina 25.7. klo 16:00. Hanki liput ennakkoon osoitteesta www.jymykauppa.fi!

Teksti: Petri Lindsberg
Kuvat: Olli Korhonen