Otteluraportti | Veto vahvempi Kuortaneella

12.3. Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (4-1, 3-0)
13.3. Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (7-3, 9-2)

Sotkamon Jymy matkusti viikonlopuksi Kuortaneen urheiluopistolle, missä kainuulaiset testasivat kevättalven kuntoaan perjantain ja lauantain aikana kahteen otteeseen Vimpelin Vedon kanssa. Perjantai-illan kohtaamisessa Veto oli parempi jokaisella osa-alueella, eikä Jymy saanut kummallakaan jaksolla päätä auki.

Jymy oli liikenteessä 13 pelaajan voimin, kun Joni Rytkönen, Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö eivät olleet mukana reissussa. Perjantaisen ottelun alkutaipaleesta alkaen oli selvää, että pehmeä alusta ja viileähkö halli tuovat oman mausteensa peliin. Molemmat joukkueet avasivat ottelun yhdellä juoksulla ulkopelin avustamana, mutta tämän jälkeen Veto karkasi jaksovoittoon.

Toinen jakso alkoi mollivoittoisesti, kun Veto piti nollavuoron ulkona ja iski aloittavalla kahdesti. Erityisen harmittava oli halliolosuhteissa syntynyt Ville Takalan kunniajuoksu, jossa pallo katosi hallin rakenteiden syövereihin.

Kalle Kuosmanen pääsi kokeilemaan myös uusia pelipaikkoja ulkopelissä.

Jymy ei saanut sisäpeliään rullaamaan ja hävisi lopulta avausottelun puhtaasti lukemin 2-0. Kotijoukkue voitto myös 3-tilanteet lukemin 16-10.

Violettioranssit majoittuivat Kuortaneen urheiluopistolla. Verryttelyn ja myöhäisen aamupalan jälkeen oli aika siirtyä hallille viikonlopun toiseen kohtaamiseen. Ottelu alkoi, kuten se oli edellisenä iltana päättynyt. Veto siirtyi hallittuun johtoon, eikä Jymy kyennyt nousemaan mukaan peliin orastavasta kiristä huolimatta. Molemmat joukkueet tekivät myös pieniä muutoksia pelaavaan kokoonpanoon. Vedolta sunnuntaina puuttuivat edellisenä päivänä kärkenä rehkinyt Teemu Isoketo, yhden juoksun lyönyt Janne Mäkelä sekä koko viikonlopun kokoonpanon ulkopuolella ollut Olli Heikkala.

Jymyllä puolestaan lautasen äärellä nähtiin Aatu Saastamoinen, kun Aapo Komulainen ja Niilo Piiponniemi sonnustautuivat jokerinuttuun. Oskari Lukkari operoi kärkenä ja kopparina. Toisella jaksolla Veto piti pelitilanteiden vallankahvasta kiinni, eikä päästänyt Jymyä mukaan. Lopulta jopa hurmoksellisia piirteitä saanut sisäpeli vyörytti juoksuja Jymyn ulkokentästä yhteensä yhdeksän kappaletta.

Aatu Saastamoinen lukkaroi lauantaina.

Vaikka Jymy ei yltänyt omalle tasolleen viikonlopun hallipelien osalta, niin mukaan tarttui arvokasta oppia. Tästä on vielä aikaa siihen, että syöttö nousee ulkoilmassa ja ottelun lopputuloksen pohjalta jaetaan pisteitä.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen