Ottelusarja puhtaasti Jymylle – välierät käyntiin viikon päästä

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 2-1 (0-1, 4-1, 2-0)

Ottelun tilastot

JymyHyvä -hyväntekeväisyysottelu oli perinteisesti lämminhenkinen ottelutapahtuma, joka keräsi Hiukan stadionin lehtereille mukavan määrän katsojia. Jymy nitisti itsensä peliin kreivin aikaan ja eteni välieriin puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

JymyHyvä -hyväntekeväisyysottelu alkoi tunnustellen. Tai oikeastaan sisäpelissä kumpikaan joukkue ei saanut parasta terää esiin, joten ottelu oli kuin vastakohta edellisellä kohtaamiselle Pattijoella.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin neljänenn aloittavalla, kun Juuso Keski-Koukkari kotiutti Teemu Juntusen. Jymy ei saanut tasoittavallaan jouksuja, joten vierailijat nappasivat sarjan ensimmäisen jaksovoiton.

Jymy tuli toisella jaksolla vahvemmin peliin myös sisäpelissä, mutta koneet ei käynnistynyt aivan odotetulla tavalla. Toisessa vuorossa nähtiin kaksi juoksua, kun Jymyn leiristä kotiutuksissa onnistui Lauri Rönkkö ja vierailta Keski-Koukkari.

Lauri Rönkkö tuulettaa lyötyä ykköspesällä.

Neljännen aloittavalla, kreivin aikaan Jymy heräsi ja nousi mukaan ottelun voittokamppailuun. Roope Korhonen sivalsi jakson voittojuoksun ja perään onnistuivat myös Rönkkö ja Markus Tuikka. Jymy nousi kuilun partaalta jaksovoittoon lukemin 4-1.

Supervuorossa Jymy pääsi aloittamaan sisältä. Erinomainen sisävuoro sekä perään ulkovuoro siivittivät Jymyn lentoon myös supervuorossa. Roope löi tärkeän avauspinnan ja perään Topi Korhonen höynäytti ulkokenttää erinomaisella pussinpohjalyönnillä kumuravauhdista. Näillä kahdella juoksulla Jymy vieritti paineen pattijokisten niskaan.

Lahjoitus-shekki (4000€) luovutettiin Kainuun keskussairaalan synnytysosastolle toisella jaksolla.

Tänään Jymy pelasi vahvaa ulkopeliä, mikä kantoi lopulta ottelun voittoon saakka. Pattijokiset pääsivät paineistamaan, mutta Jymyn ulkokenttä kesti yritykset. Jymy välieriin puhtaasti 3-0 otteluvoitoin.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta! 

Sotkamon Jymyn taival pudotuspeleissä jatkuu ensi viikon keskiviikkona kotiottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Siitä lisää tuonnempana.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Joel Lauronen