Ottelutauko päätökseen kotipelillä

Sotkamon Jymyn poikkeuksellinen viikon mittainen ottelutauko tulee päätökseensä sunnuntaina, kun joukkueen vieraaksi Hiukan pesäpallostadionille saapuu klo 17 JymyJussit Seinäjoelta.

– Tämä oli ihan mielenkiintoinen viikko keskellä sarjakautta. Fysiikkaa pyrittiin tuossa harjoittelemaan pankkiin ja kehitettiin myös sisäpeliä, pelinjohtaja Mikko Korhonen paljastaa.

– Käytiin viettämässä myös kesäpäivää, niin saatiin porukkaa hitsattua entisestään yhteen. Tärkeä on saada joukkueelle yhteistä aikaa muuallakin kuin kopissa ja bussissa, Korhonen huomauttaa.

Vastustajaksi saapuvan JymyJussien alkukausi on ollut hankala, mutta neljästä edellisestä pelistä joukkue on onnistunut kuitenkin kaappaamaan itselleen kolme voittoa, joten käyrä on nouseva. Tämän lisäksi jo kaksi kertaa vieraskentällä Jymyä vastaan pelannut seinäjokelaisjoukkue tuo Hiukkaan saapuessaan yhden lisämausteen ulkopeliinsä: lukkari Ville Viidan.

– Kaksi kertaa olemme JymyJussit kohdanneet ja molemmilla kerroilla on ollut eri lukkari kuin mitä tässä ottelussa tulee olemaan. Viita ei ole meille tuttu, joten siinä on yksi mielenkiintoinen lähtökohta, Korhonen kertoo.

Yhteistä aikaa kesäpäivänä vietettiin saunabussissa ja Höyrylaiva Koudalla.
Yhteistä aikaa kesäpäivänä vietettiin saunabussissa ja Höyrylaiva Koudalla. Katso video ylempää!

Loppujen lopuksi Korhonen uskoo iskun paikan Seinäjokea vastaan löytyvän vaihtotilannepelaamisesta. Kotiuttajina iskevät Seinäjoen Vainionpäät (Mikko ja Jukka-Pekka) ovat Korhosen mukaan mailassa tällä hetkellä kuumia pelaajia, mikä tarkoittaa sitä, että tilannemäärät tulisi pitää pieninä.

– Se, että kotiuttaminen jäisi ainoastaan jokeri-vainionpään harteille, on meidän tavoitteemme, Korhonen sanoo.

– Fiilis ja itseluottamus on nyt korkealla. Runkosarja on kääntynyt nyt ehtoopuolelle ja pinnojen arvo ja merkitys korostuu.

Sotkamon Jymy ja Seinäjoen JymyJussit kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 12. heinäkuuta klo 17. Portit aukeavat klo 16. Liput ennakkoon löydät Jymykaupasta.

-AH