Paluumuuttaja Lauri Rönkkö harjoittelee intoa puhkuen!

Imatralta Sotkamoon palannut Lauri Rönkkö kirjoitti tuntemuksia omasta näkövinkkelistään sekä joukkueen kuulumisista blogimaiseen muotoon.

Harjoituskausi alkaa kääntyä voiton puolelle. Neljä kuukautta harjoituksia takana, jossa ollaan saatu luotua hyviä pohjia ja tuloksia tavoitteiden suuntaan. Henkilökohtaisesti minulle on ollut erittäin piristävää harjoitella taas täällä — tutut maisemat ja metkut, joten Jymyn joukkueeseen hyppääminen on ollut erittäin helppo rasti. Vaikka tulevaan kauteen valmistavia treenitunteja on takana jo iso tukku, niin kyllä tässä on vielä paljon töitä edessä. Voikin sanoa, että onneksi harjoituskautta on jäljellä vielä hyvä siivu ennen kuin kaikki saavutetut tulokset pitää valjastaa peleihin.

Viikkoni koostuu hyvin pitkälti töistä ja harjoittelusta, eikä aikaa oikeastaan tällä hetkellä jää mihinkään muuhun. Joukkueharjoitusten lisäksi omatoimiset harjoitukset teen usein Kiiskisen Antin kanssa, koska ollaan molemmat Vuokatinrinteillä töissä, niin aikataulut mahdollistavat hyvin yhteisharjoittelun.

Asetin itselle syksyllä tavoitteita harjoitteluun, jotka tukisivat minua olemaan parempi pesäpalloilija tulevana suvena. Pääpaino on ollut koko ajan fysiikassa ja pitkälti lyöntipainotteisissa harjoituksissa. Aika paljon ollaan kuvattu lyöntejä ja niiden pohjalta hiotaan tekniikkaa, jotta lyönneistä saataisiin mahdollisimman tehokkaita ja toistoista tasaisia. Vaikka painopistealueina onkin voiman ja terävyyden hankkiminen, niin ihan yhtälailla monipuolinen harjoittelu kuuluu viikoittaiseen ohjelmaani.


Lauri Rönkkö lyömässä vaakamailanäpäytystä harjoitusleirin tuoksinnassa, Antti Kiiskisen toimiessa lukkarina.

Pelikausi lähestyy päivä päivältä!


Tammikuun ensimmäisen viikon leirijaksolla käännettiin katseita jo pelillisiin seikkoihin. Harjoitteisiin tuli paljon lisää pelinomaisia seikkoja. Tämän ”lajileirin” ohella testasimme taas kehittymistä punttituloksissa sekä nopeuyskestävyydessä. Testejä oikeastaan ollaan tehty ja tullaan tekemään aika tiiviillä tahdilla läpi harjoituskauden, mikä on pelkästään hyvä asia kun on jatkuvasti dataa oman harjoittelun tukena. Täytyy muuten kehaista, että tulokset ovat kauttaaltaan todella hyvällä tasolla koko joukkueella!

Sisä- ja ulkopeliharjoitteita tuli useita tunteja, mutta lajileirin kruunasi lauantaina käyty kilpailupäivä. Kesällä kuitenkin kilpaillaan pelikentillä harvase päivä, niin tällaiset kilpailulliset harjoitukset tuo hyvää väriä sellaiseen perusharjoitteluun. Itse kilpailun pääpainona oli koko leirijakson teemaa myötäillen lajitaidot ja pallonhallinta. Lopulta erittäin tiukan kilpailun voittajakorokkeella kapusi kolmihenkinen joukkue, jossa kilpaili Toni Kohonen, Jere Vikström ja Riku Niemi.

Kohtahan ne alkaa hallipelitkin — tästä on hyvä jatkaa!

Teksti: Lauri Rönkkö