Paluumuuttajia Jymyn kokoonpanoon – Toni Kohonen jatkaa uraansa

Nuorten pelaajien esiinmarssi jatkuu Sotkamon Jymyssä, kun joukkueeseen saapuu kolme paluumuuttajaa: Kempeleen Kirissä kesän 2016 vuokralla pelannut Onni Määttä, sekä Oulun Lippoa menneenä kesänä edustaneet Saku Hakkarainen ja Jere Vikström. Hakkarainen on pelannut edellisen kerran Jymyn joukkueessa Superpesistä kaudella 2013 ja Vikström puolestaan kesänä 2014.

Miehet odottavat nälkäisenä harjoituskautta ja tietävät, ettei pelipaikka tule ilmaiseksi ilman työtä.

– Kaikki pitää itse ansaita. Tämä on hieno joukkue, hieno seura ja hieno mahdollisuus kehittyä, Saku Hakkarainen kertoo.

– Ympäristö on aika otollinen kehittymiseen, kun on huippupelaajia ympärillä. Nyt otetaan seuraava askel kohti valtakunnan huippua, Jere Vikström komppaa.

Määtän sopimus kattaa tulevan kauden ja Vikströmin sekä Hakkaraisen sopimukset ovat kahden vuoden mittaisia.

– Halusimme hieman kilpailutilannetta pelipaikkojen suhteen joukkueeseen sekä tietenkin parantaa juoksuvoimaa, Jymyn urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

– Kyseessä on parhaassa iässä olevia pelaajia, joilla kehityskäyrä on ylöspäin. Kun he ovat vielä oman seuran kasvatteja, olivat he luonteva valinta, Kuosmanen jatkaa.

Jymyyn siirtyy myös uutta valmennusosaamista, kun Jyväskylän Kirittärien 2-pelinjohtajana toiminut Teemu Körkkö liittyy mukaan Jymyn valmennustiimiin vuoden mittaisella sopimuksella. Muu valmennustiimi julkaistaan lähiaikoina.

Toni Kohoselle päätös jatkamisesta oli helppo.
Toni Kohoselle päätös jatkamisesta oli helppo. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Kohoselle kahden vuoden jatkosopimus

Kaikkien aikojen pesäpalloilija ja 13-kertainen vuoden lukkari Toni Kohonen on tehnyt kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, eli hänet nähdään Jymypaidassa syksyyn 2018 asti.

– Päätös jatkamisesta syntyi hyvissä ajoin. Jos sellainen olo olisi viimeisen pelin jälkeen, että jatkaako vai ei, en olisi tässä, Toni Kohonen paljastaa.

– Kun ura aikanaan loppuu, niin se on sitten siinä. En tule viisikymppisenä enää pelaamaan yksittäistä ottelua, vaan lopetan kokonaiseen kauteen, Kohonen jatkaa.

Lukkarina Jymyn A-poikien joukkueessa pelannut 17-vuotias Kalle-Tapio Huusko on tehnyt syksyyn 2019 ulottuvan kolmen vuoden mittaisen sopimuksen.

– Kalle-Tapio on meidän yksi kirkkaimpia helmiä junioripolulla. Toivottavasti kehityskäyrä jatkuu ylöspäin, niin kun Kohosen ura aikanaan loppuu, niin meillä olisi omasta takaa paikan täyttäjä, Kuosmanen kertoo.

Kokeneemman kaartin kohdalla vuoden mittaiset jatkosopimukset sorvautuivat myös Antti Hartikaisen, Roope Korhosen sekä Immo ja Kosti Rautiaisen kanssa.

Jussi Korhosen ja Antti Kiiskisen lisäksi vuokralle siirtyvät Niko J. Korhonen ja Riku Niemi, jotka hakevat tulevana kesänä sisäpelikokemusta Alajärven Ankkureissa.

1280x1280_paluumuuttajat-final

Sotkamon Jymyn sopimustilanne 10.10.

2017

Hartikainen Antti
Korhonen Roope
Määttä Onni
Rautiainen Immo
Rautiainen Kosti
Rönkkö Lauri
Tuikka Markus

2018

Haapsalo Roope
Hakkarainen Saku
Kemppainen Jere
Kiiskinen Antti
Kohonen Toni
Korhonen Niko J.
Korhonen Topi
Niemi Riku
Vikström Jere

2019

Huusko Kalle-Tapio
Korhonen Jussi
Korhonen Niko
Piiponniemi Niilo

Vuokrapelaajat:

Kiiskinen Antti (Kempeleen Kiri)
Korhonen Jussi (Kempeleen Kiri)
Korhonen Niko J. (Alajärven Ankkurit)
Niemi Riku (Alajärven Ankkurit)
Rönkkö Lauri (Imatran Pallo-Veikot)

Valmennustiimiin

Körkkö Teemu (2017)