Pattijoen Urheilijat isännöi Jymyä – ”Kotiuttamista pitää terävöittää”

Sotkamon Jymyn superpesiskausi jatkuu tänään äitienpäivänä Pattijoen Urheilijoiden vieraana MiiluAreenalla. Rännärillä kohtaavat vanhat kilpakumppanit, mutta molemmat joukkueet ovat kokeneet uudistuksia.

Joukkueet kohtasivat hallikaudella kertaalleen Halli-SM-alkuturnauksessa, tuolloin Jymy oli vahvempi numeroin 1-0 (9-7, 2-2). Jäämme seuraamaan minkälaisessa säässä tänään pelataan, sillä kaikkien sääennusteiden mukaan sateen uhka Pattijoella on tänään todellinen.

Kuten Jymyssäkin, Pattijoen Urheilijoiden riveissä nähdään uusia kasvoja tämän kesän aikana, kun talven aikana pattijokisten riveihin hankittiin pesäpallokentiltä tuttuja nimiä. Koppariosastolle saapui Miikka Matikka, Ossi Meriläisen jättämää jokerikotiuttajan paikkaa täyttää Juuso Keski-Koukkari ja pelinjohtajaksi hankittiin pitkään Vimpelin Vedon pelinjohdossa mukana ollut Jussi Haapakoski. Yksi asia on kuitenkin varmaa, kotijoukkueen ulkopeliä edesottamuksillaan johtaa lukkarina häärivä Topi Kosonen.

Jymyn joukkueessa terveystilanne on hyvä ja joukkue jatkaakin kauden toiseen otteluun samalla kokoonpanolla kuin avasi kauden Helsingin Telia 5G Areenalla tiistaina. Ainoastaan Jere Vikström on pelaavan kokoonpanon ulkopuolella, mutta loppuvuoden olkapääleikkauksesta toipuvan etenijämiehen palautuminen kohti täydellistä pelikuntoa on hyvällä mallilla.

Mukana Pattijoella on myös viime yönä perheenlisäystä saanut kärkimies Niilo Piiponniemi. SuperJymy onnittelee koko Piiponniemen pesuetta ilahduttavasta äitienpäivälahjasta ja toivottaa sydämelliset onnittelut kaikille muillekin äideille.

Lauri Rönkkö on valmiina takomaan juoksuja Pattijoen kentästä.

Jymyn kotiuttajajokeri Lauri Rönkkö povaa tiukkaa vääntöä.

– Uskon, että olemme vahvoilla kun saamme sisäpeliin jatkuvuutta. Lyömällä lyönnit ruutuun varmistamme jatkuvuuden, mutta samalla meidän on pystyttävä terävöittämään kotiuttamista sarja-avauksesta. Ulkopeli meillä oli jo tiistaina vakuuttavaa, joten siitä on hyvä jatkaa myös tänään Pattijoella.

Roope Korhonen metsästää kautta aikain tehotilaston piikkipaikkaa!

Jymyn joukkueen nestori Roope Korhonen nousi kautta aikojen tehotilastossa toiselle sijalle tiistaina Helsingissä. Korhonen syrjäytti Sami Joukaisen tehotilaston toiselta paikalta ja on nyt 35 pisteen päässä edelleen aktiivisesta Jere Dahlströmistä!

Roope Korhosen teholukema on tällä hetkellä 1079 + 285 = 1364. Kuva: Akke Virtanen

Kolmesti miesten Superpesiksen tehotilaston voittanut (2010, 2013, 2017) Korhonen ohitti Joukaisen kahdella lyödyn juoksun turvin ja ero on nyt yhden pisteen verran. Viime kaudella Korhonen kiri Dahlströmiä kiinni 25 pisteellä.

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy sunnuntaina 12. toukokuuta klo 17. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun Fanikameralähetyksenä.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen