Pattijoki kaatui hurlumhei-pesiksellä

Kesän ennätysyleisö (2398 katsojaa) todisti suoranaista hurlumhei-pesistä Hiukan pesäpallostadionilla aurinkoisessa tiistai-illassa, kun Jymy voitti Pattijoen Urheilijat varsin vaiherikkaiden otteiden jälkeen jaksoin 2-0 (9-8, 4-1). Aurinkoinen sää ja yleisönpaljous miellytti Jymyn ykköspalkittu Roope Korhosen (1+3 lyötyä) mieltä.

– Kyllä tänään oli ihan mahtava pesispäivä. 17 juoksua ensimmäisellä jaksolla on pelinjohtajan painajainen, mutta katsomossa oli paljon porukkaa, oli hyvä keli ja tunnelmaa oli. Juoksuistahan yleisö elää, Roope hymyili.

Ensimmäinen jakso lähti liikkeelle Pattijoen hallinnassa. Toisen vuoroparin tasoittavalle siirtyessä Pattijoki johti jaksoa juoksuin 3-1, mutta Toni Kohosen upea lyönti muutti jakson kulun. 3-jatkeelta läpi suihkaissut pallo kimmahti mainosaidasta vastakkaiseen suuntaan, mitä Pattijoen 3-koppari Hannu Ikonen ei osannut aavistaa. Samaan aikaan kun pallo oli hetkisen hukuksissa, kiersi Kohonen kunnarin edellään Korhoset Niko ja Roope.

Tästä aukesi oikea juoksukimara, johon mahtuivat Roope Korhosen kauden ensimmäinen kunnari (lyönti läpi 2-jatkeelta) sekä aimo kasa hienoja lyöntejä. Lopulta Pattijoen viimeiseen sisävuoroon lähdettiin Jymyn johtotilanteessa 9-3.

Niin vain kuitenkin Pattijoki osoitti lyöntikelin sopineen myös heille ja raahelaiset saivat aikaseksi viisi kavennusjuoksua ennen kolmannen palon syntymistä. Vastaavanlaisesta noususta johtoasemassa olevan joukkueen kantaan saattoi Brasilian jalkapallomaajoukkue välierässä Saksaa vastaan vain haaveilla.

Hiukan katsomossa saksalaisturistin suusta kuultua: "Tuo mies (Roope Korhonen) näyttää ihan Hermann Maierilta (alppihiihtäjä)."

Hiukan katsomossa saksalaisturistin suusta kuultua: ”Tuo mies (Roope Korhonen) näyttää ihan Hermann Maierilta (alppihiihtäjä).”

”Sisäpeliä suosivat olosuhteet”

Toinen jakso sujui Jymyn tahtipuikon temmossa alun 1-1 -tasatilanteesta huolimatta. Roope Korhosen saumavetoja säestivät Toni Kohosen upea pystymailalyönti, sekä Onni Määtän loistava lyöntivuoro: nuori mies siirteli Niilo Piiponniemen kahden palon tilanteessa ykköspesältä aina kotipesään asti, mikä riemastutti auringossa kylpevää yleisöä. Tämä jäi myös jakson päätösiskuksi.

– Tänään oli sisäpeliä suosivat olosuhteet ja se konkretisoitui myös itse pelissä, pallo kulki ja oli paljon keskiosumia. Tämä oli yksi ehjimmistä sisäpeleistä, mikä meillä on ollut, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertasi.

Onni Määtän lisäksi samaisessa tempussa (miehen siirtäminen ykköseltä kotipesään asti) onnistui samassa pelissä myös Jymyn kapteeni Jani Komulainen.

Onni Määtän lisäksi samaisessa tempussa (miehen siirtäminen ykköseltä kotipesään asti) onnistui samassa pelissä myös Jymyn kapteeni Jani Komulainen.

Jymy oli muokannut tiistai-illaksi hieman kokoonpanoaan: Jere Vikström oli siirretty numerolle yksi ja Niilo Piiponniemi numerolle kuusi. Kuvassa Vikström syöksyy kolmospesälle.

Jymy oli muokannut tiistai-illaksi hieman kokoonpanoaan: Jere Vikström oli siirretty numerolle yksi ja Niilo Piiponniemi numerolle kuusi. Kuvassa Vikström syöksyy kolmospesälle.

Seuraava peli pelataan heti torstaina Pattijoen Rännärillä klo 18. Seuraava kotipeli Jymyllä on tulevana sunnuntaina klo 17 Jyväskylän Kiriä vastaan.

Ottelun tilastot

Kuvat: Janne Kuronen

Teksti: AH