Pattijoki kellistyi kotiavauksessa

Sotkamon Jymy avasi kotiottelunsa kaudella 2014 voitokkaasti päihittämällä Pattijoen Urheilijat jaksoin 1-0 (4-0, 2-2). Tiivis ulkopelaaminen oli päivän sana, sillä se piti takatilannemäärät kurissa.

Ottelun ensimmäinen juoksu syntyi aavistuksen onnekkaalla tavalla. Toni Kohosen aavistuksen epäonnistunut näpäytys ensimmäisessä vuoroparissa meni Pattijoen Paavo Pellon hanskaan, mutta Pellon polttoheitto sinkoutui harhaan juoksun arvoisesti. Kun Kosti Rautiainen vielä löi välilyönnillä tilanteeksi 2-0, oli jakso jo käytännössä tässä tilanteessa taputeltu.

– Harmillisesti siinä sai kaveri päätänsä auki harhaheitolla ja vei ensimmäisen jakson, mutta kyllähän me kaaduttiin tänään huonoon sisäpeliin, Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen manasi.

Roope Korhonen löi illan ottelussa 3 lyötyä juoksua. Ykköspalkittu Korhonen oli iltapuhteestaan varsin vaatimaton, keskiosumiakaan kun ei kertynyt kuulemma kuin kaksi kappaletta.
Roope Korhonen löi illan ottelussa 3 lyötyä juoksua. Ykköspalkittu Korhonen oli iltapuhteestaan varsin vaatimaton, keskiosumiakaan kun ei kertynyt kuulemma kuin kaksi kappaletta.

Jymyn ulkopeli piti

Toinen jakso oli Jymyn osalta pulmallinen Roope Korhosen ensimmäisen vuoron kotiutuksesta huolimatta. Lyöntijärjestys jäi monta kertaa numero viitenä pelanneeseen Immo Rautiaiseen ja Jymyn kakkoskärjestä ei saatu torstai-iltana kunnollista yritystä aikaiseksi.

Pattijoki tasoitti neljännen lopettavalla vuorolla tilanteeksi 2-2, mutta oli vähällä, ettei juoksuja syntynyt enemmänkin.

Jarmo Viittasen kakkossaumaan suuntautunut lyönti ei pysynyt Immo Rautiaisen räpylässä, jolloin hän lähti yrittämään välipaloa 3-pesältä, mutta pallo liitelikin ohi kolmospesän. Hetken aikaa jaksotappiolta näyttänyt tilanne päättyi kuitenkin Jymyn kannalta onnekkaasti, kun pallo osuikin kenttäkaiuttimeen sen sijaan, että se olisi vierinyt Hiukan pesäpallostadionin huoltorakennukselle asti.

Syntyneestä takatilanteesta Pattijoki ei onnistunut enää juoksuja tekemään ja ottelu päättyi Jymyn voittoon.

Jymyn ulkopeli oli kotiavauksessa rautaa, siitä oli osoituksena esimerkiksi vieraiden Topi Kososen onnistumisprosentin jääminen ainoastaan viiteenkymmeneen.

– Äärettömän hyvä peli kaikkinensa, vaikka räpylästä annettiinkin kaksi juoksua. Räpylävirheet on kuitenkin tässä hommassa ne helpoiten korjattavat asiat, Korhonen kehui.

Kuuntele lisää kommentteja oheisesta lehdistötilaisuusvideosta!

Jymyn seuraava peli on heti lauantaina 17.5. Hyvinkäällä. Tuo peli alkaa jo klo 15. Seuraava kotipeli on torstaina 29.5. Kankaanpään Mailaa vastaan niin ikään klo 15.

-AH