Pattijoki kellistyi tiukassa taistossa

Sotkamon Jymy otti toisen voiton Pattijoesta tälle kaudelle, kun se voitti raahelaisjoukkueen kotonaan jaksoin 2-0 (4-3, 8-3). Vaikka toinen jakso numeroiden osalta antoi muuta ymmärtää, oli ottelu äärimmäisen tasainen ja jopa yleisössä ja pelaajistossa tuntemuksia herättänyt, eikä suotta. Pattijoki johti ottelua neljään otteeseen, mutta niin vain violettioranssit onnistuivat kimmertämään tasoihin ja ohi.

– Lähdettiin sellaisella mentaliteetilla, että tulos tai ulos. Ensimmäisellä lyönnillä vaan merkkiä päälle ja se toi tulosta. Jymy oli vaan ratkaisupaikoissa kovempi, Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen totesi.

Pelin aikana arvoon arvaamattomaan nousivat Immo Ja Kosti Rautiaisen sekä Roope Korhosen kotiutuslyönnit. Roopen nostettua Jymy kaksi kertaa tasoihin Pattijoen Jussi Kemilän ja Pertti Mäkelän johtojuoksujen jälkeen, oli Immon vuoro astua parrasvaloihin.

Ratkaisu syntyi huvittavalla tavalla. Immon linjan taakse pudottama kumuralyönti oli sen verran tarkka ja kierteinen, että se löi kakkoskoppari Jyri Suhoselta lippalakin päästä. Polttoheittoa ei näin päässyt edes syntymään ja Antti Hartikainen pääsi näin tuulettamaan jakson 4-3-voittojuoksua.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen antoi arvoa Pattijoen esitykselle.

– Erittäin laadukas pesäpalloilta. Vastustaja oli tänään todella laadukas sisäpelissä. Jos ykköstilanteen saa purettua ja kotiuttajia löytyy, on peli tämän näköistä. pattijoelta erittäin kova esitys, Kuosmanen kehui.

Kuvassa vanha kunnon kalabaliikkitilanne. Tilanteessa keskustellaan hyvässä hengessä siitä, kuultiinko Pattijoen 2. pelinjohtaja Santeri Haipuksen suusta väärä-huuto Jymyn sisävuoron aikana vai ei.
Kuvassa vanha kunnon kalabaliikkitilanne. Tilanteessa keskusteltiin hyvässä hengessä siitä, kuultiinko Pattijoen 2. pelinjohtaja Santeri Haipuksen suusta väärä-huuto Jymyn sisävuoron aikana vai ei.

”Kunnon pesäpallo-ottelu”

Toisella jaksolla kupletin juoni jatkui samana. Joukkueet tekivät juoksuja tasatahtiin ja jokerina pelannut Roope Korhonen nousi joukkueensa sytyttäjäksi neljännen vuoron aloittavalla tasatilanteessa 2-2. Roopen vastustamaton saumalyönti siirsi Jymyn johtoon, Toni Kohosen viistomailasijoitus kasvatti sitä ja lopullisen niitin Pattijoen arkkuun löi Immo Rautiainen.

Immon lyönti suuntautui jälleen kakkoskoppari Jyri Suhosta kohti, tällä kertaa aivan takarajan tuntumaan. Laitonta lyöntiä ounastellut Suhonen yllättyi pahan kerran, kun takarajatuomarin laikka näyttikin valkoista laillisen lyönnin merkiksi ja Roope Korhonen ja Toni Kohonen kiisivät kotiin Immon juostessa kunnarin.

Tilanteesta mitä luultavimmin sisuuntunut Suhonen onnistui lyömään Pattijoelle vielä 8-3-kavennusjuoksun mallikkaalla välilyönnillä, mutta ottelun kulun muuttamiseksi tuo kumuralyönti ilmentyi liian myöhään.

Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonenkin kehui ottelun tasoa.

– Tänään oli oikein kunnon pesäpallo-ottelu. Olimme tappioasemassa useamman kerran ja käänsimme ne voitoksi. Se on hyvä merkki joukkueelta, Roope kertasi.

Sotkamo jatkaa voiton myötä sarjataulukon kärjessä. Jymyn kotipelit saavat jatkoa heti torstaina, kun Hiukkaan vieraaksi saapuu Kiteen Pallo. Ottelu alkaa klo 18.

Tiesitkö tätä?

Peli keskeytettiin ensimmäisellä jaksolla hetkiseksi kun huomattiin, että Jymyn huoltaja Antti-Jussi Korhosen älypuhelin oli lojunut kentän pinnalla muutaman pelitilanteen verran. Pelaajat, huolto ja puhelin selvisivät säikähdyksellä ja luuri palautettiin pikimmiten omistajansa housuntaskuun.