Pattijoki kukistui kotiutuskisassa – lopputurnauspaikka livennee käsistä

Ensimmäisen jakson jälkeen asia oli likipitäen selvä. Pattijoen onnistuttua tekemään kahdessa ensimmäisessä vuorossa kolme juoksua, ei edes Jani Komulaisen nappipäivä nostanut Jymyä takaa ohi. Ensimmäisen jakson tappio tiesi sitä, että Jymy ei tule tavoittamaan lohkon kärkisijaa, mikä tietäisi suoraa jatkopaikkaa lopputurnauksessa. Teoreettinen mahdollisuus elää edelleen, mutta oljenkorsi on hyvin pieni.

– Lähtökohtaisesti pelaamme seuraavan kerran ulkona. Nyt aiomme antaa arvoa perusharjoittelulle, jotta olemme hyvässä iskussa ulos siirryttäessä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen perkasi tilannetta.

Kuten mainittua, Pattijoki pääsi yllättämään jo ottelun alussa hyvin latautuneen Jymyn.

– Maksoimme harmillisista läpilyönneistä hintaa ja huono sisävuoromme pääsi kertautumaan. Ensimmäiseen vuoropariin tämä peli ratkesi, mutta tämä on hyvä opetus meille, Korhonen kertoi.

Jani Komulainen onnistui edellisen viikonlopun tapaan: lyötyjä kertyi tilille yhteensä kuusi kappaletta.
Jani Komulainen onnistui edellisen viikonlopun tapaan: lyötyjä kertyi tilille yhteensä kuusi kappaletta.

Toisella jaksolla Jymy teki pienen muutoksen vaihtamalla Onni Määtän numerolle yksi, Niilo Piiponniemen siirtyessä numeroksi seitsemän ja kainuulaisjoukkue pääsikin lopulta niskan päälle toisessa vuoroparissa Toni Kohosen läpilyönnin myötä. Ottelu merkkautettiin lopulta Jymyn voittoon kotiutuskisassa jaksoin 2-1 (3-4, 5-1, 0-0, 2-1).

– Läpilyönti ja niskan päälle pääseminen vapautti ehdottomasti tekemistämme, Korhonen mainitsi.

Kaiken kaikkiaan uusittu halli-SM-turnauksen ottelujärjestelmä, jossa pelejä oli levitetty eri viikonlopuille, keräsi Korhoselta kehuja siitäkin huolimatta, että tie saattaa nousta seinään tällä kertaa jo alkulohkovaiheessa.

– Oli mukavaa, ettei tämä ollut yhdessä päivässä ohi. Tämä on hyvä uudistus ja oikeastaan vielä parempi olisi jos kaikki pelit olisi jaoteltu eri päiville, Korhonen tuumi.

Ottelun tilastot

-AH