PattU Hiukkaan sunnuntaina – Jatkuuko Jymyn voittoputki?

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat sunnuntaina 10.7. klo 15

Edellisen kerran, kun Pattijoen Urheilijat Hiukassa vieraili, näki paikalle saapunut yleisö juoksuja peräti 28 kappaletta. Sunnuntaille on luvattu lämmintä, noin parinkymmenen asteen pelikeliä, mikä enteilisi hyvää lyöntikeliä myös joukkueiden toiseen kohtaamiseen tällä kaudella.

– Trendi on ollut se, että juoksuja lyödään, ja uskon, että niitä huomennakin nähdään, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ounastelee.

Hetkellisesti kolmannelle sijalle runkosarjassa tipahtanut Jymy on napannut kahdessa edellisessä pelissä suorat kolmen pisteen voitot, mikä on nostanut sen takaisin kakkossijalle ja pitänyt ottelun vähemmän pelanneen Joensuun Mailan takana yhden pisteen päässä. Itä-Länsi -viikonlopun jälkeen pelatuissa kahdessa ottelussa kokoonpano on ollut myös hieman erilainen niin sisällä kuin ulkona: Antti Hartikainen palasi yhdeksikköön ja Jussi Korhonen pyöräytettiin takakentälle Niilo Piiponniemen aisapariksi.

– Antin tulo on tuonut leveyttä sisäpelin pyörittämiseen. Yksi muutos tähän koostumukseen tullaan vielä tekemään, eli kun Antti ottaa juoksukunnon takaisin heinäkuun aikana, hän tulee myös ottamaan oman paikkansa sisäpelissä numerolla 3, Kuosmanen paljastaa.

– Toivottavasti muita muutoksia ei enää tule, se tarkoittaa sitä, että ollaan onnistuttu ja mennään tavoitetta kohti.

Antti Hartikaisen paluu Jymyn kokoonpanoon on tuonut sisäpeliin leveyttä.

Antti Hartikaisen paluu Jymyn kokoonpanoon on tuonut sisäpeliin leveyttä.

Pattijoki oli likellä napata sarjapisteitä edellisellä visiitillään Hiukassa. Yksi kamppailun pääarkkitehtejä oli Eino Järvelä, joka pamautti pallon heti ottelun aluksi pajatson arvoisesti läpi 3-rajasta. Samainen mies oli puhkonut myös Vimpelin ulkokenttää aikaisemmin tällä viikolla kunnarin arvoisesti. Edellisen kerran Järvelä nähtiin Hiukassa jokeripaidassa, mutta nyt hänet on siirretty yhdeksikköön.

– Eikka on kovassa lyönnissä, kiva nähdä hänet ulkokentälläkin, Kuosmanen arvioi.

– Hallittuja riskejä sieltä varmasti tulee, joten meidän ei kannata taas liiallisia riskejä harrastaa ulkokentällä.

Pattijoki pelaa taktisesti hyvää pesistä ulkokentällä lukkari Topi Kososen johdolla. Yksittäisiä heikkoja lenkkejä ei Kuosmasen mukaan löydy.

– Siellä ei ole selkeitä paikkoja, mitä voisi lähteä paineistamaan, sitä kautta ei kannata liikaa huomista miettiä. Odotusarvo on kuitenkin se, että oma sisäpelimme on kova, Kuosmanen puntaroi.

Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat kohtaavat huomenna sunnuntaina 10.7. Hiukan pesäpallostadionilla klo 15.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo