PattU kukistui – Rautiaiset voiton takuumiehinä

Sotkamon Jymy nappasi täydet kolme sarjapistettä, kun se voitti Pattijoen Urheilijat vieraskentällä suoraan jaksoin 2-0 (7-3, 1-0). Ottelun sisäpelillisiä hahmoja olivat Immo ja Kosti Rautiainen, jotka onnistuivat lyömään Jymyn kahdeksasta juoksusta peräti kuusi kappaletta.

Ykköspalkituksi Jymyn puolelta valittu Immo oli pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vaatimattomana.

– Numerot osoittavat, että voitimme ottelun hyvin pitkälti ulkopelin kautta ja siinä ratkaisevassa osassa oli tänään Toni Kohonen, joka pelasi erittäin hyvän pelin. Jos vähän toisin arvioitaisiin, kuin pelkkien tilastojen perusteella, hän voisi olla myös ykköspalkittu, Immo totesi.

Immo avasi Jymyn juoksutilin heti ensimmäisessä vuorossa ja avasi sen samalla oikein kunnolla. 3-jatkeelle suuntautunut tarkka pudotus olikin niin ovelan kierteinen, että se yllätti palloa syöksyllä tavoittaneen Pattijoen 3-koppari Timo Vesaluoman täydellisesti. Lyönti karkasi aina kentän takana sijaitsevalle pyörätielle asti ja kenttä tyhjentyi pajatson arvoisesti.

– Yksittäistä juoksuahan siinä lähdettiin lyömään, palloa väliin. Molempien joukkueiden kopparit päästivät tänään sellaisen lyönnin läpi ja sitä kautta tuli vähän enemmän juoksuja tähän peliin, Immo kertoi.

Hän viittasi kommentillaan myös Pattijoen juoksuihin, jotka syntyivät kaikki yhdellä lyönnillä. Ville Majavan kumura pääsi pomppaamaan kakkoskoppari Mikko Korhosen yli ja kunnari oli tätä myöten selviö.

Saku Hakkarainen ja Jani Komulainen riensivät onnittelemaan pajatson tyhjentänyttä Immoa.

Saku Hakkarainen ja Jani Komulainen riensivät onnittelemaan pajatson tyhjentänyttä Immoa.

Toinen jakso ei tarjonnut suurenmoisia elämyksiä yleisölle sisäpelin osalta. Juntturassa molemmilla joukkueilla ollut sisäpeli sai myös Jymyn pelinjohtajan Mikko Kuosmasen pohtimaan syitä joukkueensa vähäiselle juoksumäärälle.

– Pääkotiuttaja ekaa kertaa minun uran aikana pelasi 0/5-pelin. Kyllähän se meillä Roopen varassa sen verran tuo pään aukaiseminen on, että kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Apuja tuli hyvin muilta, Kuosmanen pohti.

Voittojuoksun lyöjäksi nousi lopulta Immon veli Kosti, joka oli jo ensimmäisellä jaksolla lyönyt identtisellä kumuralyönnillä juoksun. Sama tehosi toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla vuorolla ja tuo jäi lopulta ottelun viimeiseksi juoksuksi.

Ottelun tilastot

-AH