Peli pyörähti ympäri helteisessä Pihkalassa

Hyvinkään Tahko – Sotkamon Jymy 2-1 (2-6, 4-1, 0-0, 1-0)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Sotkamon Jymyn vieraskiertue Etelä-Suomessa alkoi alavireisesti, kun Tahko käänsi pelin edukseen Pihkalassa. Yli 2400-päinen yleisö sai kuitenkin nauttia kahden laadukkaan joukkueen väännöstä helteisessä kelissä!

Violettioranssit lähtivät Etelä-Suomen kiertueelle jo keskiviikkona. Lahden Greenstar Hotellissa hyvät yöunet nukkuneella ja Kisapuistossa aamulla verrytelleellä kainuulaismiehistöllä oli edessä lyhyt siirtymä Hyvinkään Pihkalaan. Lämpömittari lähenteli kolmeakymmentä. Jymy pääsi vieraskiertueelle koko joukkueen voimin, sillä juuri inttislangilla TJ0 juhlineet Aapo Komulainen ja Iivari Vihanto vapautuivat parahiksi varusmiespalveluksestaan. Kokoonpanossa nähtiin yksi muutos, kun Niilo Piiponniemi hyppäsi jokerinuttuun ja Lauri Rönköllä oli edessä huilivuoro. Mielenkiintoa varmasti hyvinkääläisissä herätti myös Jere Vikströmin paluu Pihkalaan.

Pelituomari Kalle Hietanen vihelsi kolme kertaa pilliin ja komensi joukkueiden kapteenit hutunkeittoon. Pihkalaan ottelua oli tullut seuraamaan mainiosti yli 2400 katsojaa, joiden joukossa jälleen kerran ilahduttava määrä jymyfaneja. Kapteeni Komulainen vei hutunkeiton 80-prosenttisesti alkukauden aikana hutunkeitot voittaneen Valentin Ikosen nenän edestä. Jymy aloitti ulkoa, minkä aikana kävi jo selväksi, että pallo liikkuu tässä helteessä todella liukkaasti. Esimakua saatiin, kun Juha Niemi paukautti saumasta Tahkolle avausjuoksun Jesse Eskelisen tuomana. Jymyn ulkopeli oli totutun laadukasta. Tasoittavalla Jymy rakenteli tilanteen kärjestä, mutta ensimmäisen yrityksen epäonnistuttua ajotilanne purettiin. Tavoitteena oli rakentaa jokerikaksikon voimin uusi tilanne Juho Keinäselle ja Komulaiselle, jotka pelasivat tänään peräkkäisillä numeroilla viisi ja kuusi. Piiponniemi oli kuitenkin toista mieltä ja täräytti itsensä kertaheitolla aina kolmospesälle saakka: pitkä pomppu kolmosrajaan 0-tilanteessa ja pallo karkasi aina stadion peräimmäiseen kulmaan saakka. Piipponniemelle uran 26:s kunnari. Komulainen kuitenkin kotiutti vielä Piiponniemen ja näin Jymy otti kuskin paikan.

Niilo Piiponniemi tuulettaa kunnariaan.

Toisessa vuorossa Jymy hyydytti Tahkon sisäpelin ja rakenteli tasoittavalla itselleen tilanteen: edellisen vuoron epäonnistumisesta sisuuntunut Roope Korhonen takoi pallon lentomerkillä kolmosluukkuun ja pajatson tyhjennys oli tosiasia. Enempää juoksuja ei vuorossa kuitenkaan nähty.

Kolmannessa Tahko sai aikaan kavennuksen, kun Niemi puhkoi kakkossauman ja onnistui toistamiseen tälle iltaa. Jymyn kolmannen tasoittava oli lyhyt pyrähdys ja vuoronvaihtoon vaadittavat palot syntyivät nopeasti kärjestä. Neljännessä ei kotijoukkue kuitenkaan saanut kiriä aikaan ja näin Jymy vei nimiinsä avausjakson lukemin 6-2. Kolmostilanteet Jymy vei 12-4 yhden sisävuoron vähemmän pelanneena.

Kuten niin usein ennenkin: toinen jakso kaiken muuttaa voi. Tahko tuli väkivahvasti mukaan peliin, pelasi nollavuoron ja sai tasoittavalla tilanteen Niemelle. Niemi tälläsi toisella lyönnillä merkistä kakkosrajaan, jossa oli jopa kahden palon ainekset, mutta Jymyn kannalta valitettavasti pallo karkasi liki muuntajalle saakka. Tahko sai tilanteesta kaksi, mutta iski ensimmäisen tasoittavan aikana vielä toiset kaksi ja pyöritteli kaksi lyöntikierrosta. Toisen tasoittavalla Jymy sai kavennuksen, kun Keinäsen vapaa sirvahti linjassa. Toisella jaksolla Jymy taisteli myös voimakkaasti ottelun tuomariston kanssa. Toisella jaksolla ei lisäjuoksuja nähty ja edettiin supervuoroon.

Ensimmäisellä jaksolla ollut hallinta hukkui toisen jakson alussa.

Jymy aloitti supervuoron ulkopelillä, sillä kumpikaan ei ollut onnistunut äärimmäisen hyvin viimeisissä vuoroissa sisäpelissään. Valinta osoittautui hetkellisesti oikeaksi, kun Jymy poltti Ville Kotron johdolla tahkolaisia. Nollavuoro ei kuitenkaan auttanut, sillä Roope Korhosen kotiutusyritys kantoi kopiksi ja Elmeri Purmonen haavottui kotipesään. Roope rakenteli tilanteen Pekkiselle, jolloin Jymy hyökkäsi: kakkosrajapienestä ulkokenttä suoritti ja seuraava hyökkäys päätyi Tahkon lukkari Petteri Alasen nykäykseen, kun kolmosella ollut Kuosmanen oli aavistuksen liian ärhäkkäästi liikkeellä. Vuoro päättyi kopinnostopaloon.

Kotiutuslyöntikilapilussa Jymy sai kotijoukkueen jäämään ainoastaan yhteen juoksuun. Onnistujana Samu Kyhyräinen ja tuojana Santtu Patova. Tasoittavalla Jymy jäi kuitenkin juoksuitta ja näin jäljellä ollut irtopiste jäi kotijoukkueen hanskaan. Jymy voitti ottelun 3-tilanteet lopulta 20-13. Jymyn ykköspalkittu oli pajatson tyhjentänyt Roope Korhonen ja kakkonen sukunimikaima Niko. Kotijoukkueen ykkönen ja Ruutu-tähtipelaaja oli lukkari Alanen ja kakkospytyn pokkasi neljä lyönyt Juha Niemi.

Katso Boltin tarjoama lehdistötilaisuus alta!

Sotkamon Jymyn Etelä-Suomen kiertue jatkuu huomenna Kouvolassa. Ennen juhannustaukoa Jymy kohtaa vielä hallitsevan Suomen mestarin, Vimpelin Vedon Hiukassa keskiviikkona 21. kesäkuuta klo 18. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen