Pesäpallokausi kulman takana – ”mukava päästä kesälaitumille”

Pitkä talvikausi alkaa taittua näillä näppäimillä voiton puolelle, sillä Sotkamon Jymyn joukkue osallistui lumitalkoisiin Hiukan pesäpallostadionilla maanantaina. Tämän seurauksena kotistadion on sulanut tekonurmen kokonaan ja joukkue pääsee siirtymään kesälaitumille tänään keskiviikkona.

Samalla on varmisteltu kevään viimeiset harjoitusottelut ennen kauden alkua Helsingin Telia 5G Areenalla. Jymy pelaa vielä ennen kauden alkua kolme harjoitusottelua, joissa mittaa otetaan Kempeleen Kiristä, Siilinjärven Urheilijoista sekä Kiteen Pallosta.

Jymyn joukkue lumityötalkoissa maanantaina.

Näistä kaksi pelataan vieraissa, mutta Kiteen Pallo kohdataan kotona kenraaliharjoituksessa juuri ennen ensimmäistä virallista ottelua.

Huhti-toukokuun harjoitusottelut:

La 27.04.2019 Jymy – Kempeleen Kiri klo 15 Nivalan pesäpallostadion*
Ke 01.05.2019 Siilinjärven Pesis – Jymy klo 16 Mantun pesäpallostadion
La 04.05.2019 Jymy – Kiteen Pallo klo 13 Hiukan pesäpallostadion

Karra Trophyn vastikään nimiinsä vienyt Joni Rytkönen puhkuu kauden alla intoa ja onkin nähty harhailevan Hiukan stadionilla jo koko alkuviikon ajan hymyssä suin.

– Oon ehtinyt jo kertaalleen kentällä pyöriessä hukata kotiavaimenkin reunoille oleviin lumipenkkoihin, silloin meinasi hymy hyytyä. Onneksi kuitenkin kevät teki sen verran kovaa tuloaan, että avain löytyi eikä tarvinnut viettää yötä ulkosalla, Rytkönen naurahtaa.

Rytkösellä on alla varsin positiivinen talvikausi.

Pitkän talven kovaa ja terveenä treenannut taiturimainen vaihtolyöjä uskoo, että kun nykyinen kuntotaso yhdistetään innokkuuteen päästä ulos ja pelihommiin, on lähtöasetelmat kauteen paremmat kuin aiemmin.

– Henkilökohtaisesti minulle on oman hyvän tason lisäksi tärkeää ajatus, että minulla on joukkueessa useita erittäin nopeita ja kovia pelimiehiä, joiden myötä saan varioitua omaa peliäni.

– Onnistuminen Karra Trophyssä juuri kauden kynnyksellä oli omiaan lisämään uskoa jo tehtyihin asioihin ja asioihin, joita tullaan tekemään, polttolinjan väriläiskä jatkaa.

Kausi on jo ovella, tervetuloa Hiukkaan kaikki pesiksen ystävät!

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen