Pesäpallokierrokselle odotetaan kymmeniä tuhansia katsojia

Mailan päivän ennätystempaus järjestetään osana pesäpallon juhlavuotta helatorstain kierroksella. Tavoitteena on rikkoa kaikkien aikojen yhden kierroksen katsojaennätys, joka kirjataan toistaiseksi lukemin 33 000 kaudelta 1990.

Yleisömäärät lasketaan yhteen kaikkien sarjatasojen otteluista ajalla 16.-18.5. Haaste on kova, sillä kolea alkukevät on vaikuttanut katsojalukuihin sarja-avauksessa.

– Olemme yhdistäneet ennätystempauksen seurojen koulukäynteihin, joiden yhteydessä alakoululaiset ovat saaneet vapaalippuja otteluihin. Tästä lähtee pesäpallon juhlakausi hyvään lentoon, projektipäällikkö Mika Helminen uskoo.

Ennätystempauksena miesten Superpesiksessä pelataan ottelut Kouvola-Kankaanpää ja Alajärvi-Hyvinkää keskiviikkona, Joensuu-Nurmo ja Sotkamo-Kitee varsinaisena Mailan päivänä torstaina sekä Koskenkorva-Vimpeli ja Jyväskylä-Raahe perjantaina. Naisten puolella nähdään Pohjanmaan paikallinen Petojussit-Ylihärmä keskiviikkona. Torstaina ovat vastakkain Lappeenranta-Rauma, Lapua-Turku, Jyväskylä-Viinijärvi ja Pori-Kempele.