Pesäpallon hallikauden huipentaa naisten ja miesten yhteinen lopputurnaus Kuopiossa

Superpesiksen hallikauden profiilia nostetaan tuntuvasti tulevana vuonna. Alkulohkojen panokset kasvavat, sillä ainoastaan neljä parasta miesten ja naisten joukkuetta pääsee mukaan Kuopiossa 7.-8.3.2015 pelattavaan lopputurnaukseen.

Samalla pelipäiviä lisätään. Miesten puolella joukkueet pelaavat alkulohkon ottelunsa pääosin eri päivinä.

– Yhteistyössä seurojen kanssa on lähdetty muutoksia tekemään. Halli-SM-turnaus palvelee näin paremmin kesään orientoitumista, kun otteluihin pystytään valmistautumaan huolellisesti, totuttelemaan pelipäivän rutiineihin sekä analysoimaan ja reagoimaan tarvittaviin muutoksiin pidemmällä aikavälillä. Samalla pyrimme palvelemaan yleisöä. Pitkien turnauspäivien sijaan tarjoamme enemmän yksittäisiä otteluita, suuremmat panokset ja useita ajankohtia, joista valita, kilpailupäällikkö Mika Helminen taustoittaa.

– Kuopion lopputurnauksessa pelataan välierät lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Hallikausi saa ansaitsemansa huipennuksen, kun sekä miesten että naisten mestaruudet ratkaistaan peräkkäisissä otteluissa sunnuntaina 8.3. Miesten ohella naispesäpallo on tavoitteellista huippu-urheilua, joka ansaitsee näkyvyyttä ja huomiota. Julkisuusarvon lisäämiseen pyrimme korkean profiilin lopputurnaustapahtuman myötä, Helminen toteaa.

Miesten hallimestaruutta puolustaa Joensuun Maila, joka kohtaa alkulohkossaan Jyväskylän, Kiteen ja Kouvolan. Ulkokentillä mestaruuden vienyt Sotkamon Jymy saa vastaansa Alajärven, Raahen ja Seinäjoen. Viisi hallimitalia peräkkäin voittanut Vimpelin Veto pelaa samassa alkulohkossa Hyvinkään, Kankaanpään ja Koskenkorvan kanssa.

Sotkamon Jymyn alkulohkon otteluaikataulu:

Pe 20.2.

Raahe-Sotkamo 14.00, pelataan Oulussa (HUOM! Muuttunut päivä)

Su 15.2.

Alajärvi-Sotkamo 14.30, pelataan Seinäjoella

Sotkamo-Seinäjoki 19.00, pelataan Seinäjoella

Superpesis pidättää oikeudet muutoksiin

Miesten Halli-SM 2015: Sarjajärjestelmä ja sijoituksien määräytyminen

Lopputurnaukseen selviytyvät alkuturnauksien lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen. Lopputurnauksessa pelataan välierät (1-4,2-3), joiden voittajat etenevät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun. Joukkueiden sijoitukset ratkaistaan sekä lohkojen sisällä että lohkojen välillä seuraavasti:

1) pisteet ottelua kohden
2) voitetut ottelut ottelua kohden
3) 3 pisteen voitot ottelua kohden
4) kaikkien otteluiden juoksuero
5) kaikkien otteluiden jaksoero ottelua kohden, voitetut-hävityt
6) voitettujen jaksojen määrä ottelua kohden
7) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut
8) keskinäisten otteluiden pisteet
9) arpa


Lähde: Suomen Pesäpalloliitto ry