Pesis kiinnostaa Helsingissä – Jymy voittoon supervuorossa

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 2-1 (0-1, 4-2, 2-1)

Ottelun tilastot


Helsingissä oli hyvä sää pesäpallolle. (Kuva: Antti Haapasalo).

Sotkamon Jymy nappasi voiton Hyvinkään Tahkosta supervuoroparin jälkeen lähes 3500 ihmisen edessä Telia 5G Areenalla. Töölössä oli erinomainen pelikeli ja jonot katsomoon oli ottelun alla usean sadan metrin mittaisia.


Ottelu alkoi kunniakkaasti Kainuun marssilla aka Nälkämaan laululla. Kiitos Antti Matikainen. (Kuva: Antti Haapasalo).

Ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden sisäpeli takkusi.

– Kyllähän se sisäpeli oli ensimmäisellä jaksolla yhtä sotkua ja sellaiseen rauhalliseen sisäpeliin ei päästy oikein missään vaiheessa, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen tuumaili.

– Yllätyin, että 3-tilanteita oli jopa 18.

Toisella jaksolla Jymy alkoi lyömään ja Komulainen rauhoitti merkkipeliään. Tämän seurauksena Jymy pääsi pelin päälle ja hallitsi kenttätapahtumia.


Niilo näytti viekkauttaan ja karkasi 3-jatkelyönnillä suoraan kotiin 2-3 -vaihdon päätteeksi toisella jaksolla.

Supervuoroparissa Tahko sai aloittavallaan yhden juoksun Jymyn avustuksella, mutta sama kohtalo odotti myös Tahkoa. Nimittäin ottelu ratkesi lopulta kahteen kolmospesälle suuntautuneeseen, erilliseen harhaheittoon.

Huomenna pelataan avaralla Haminan vallikentällä

Jymy matkustaa suoraan Helsingistä sarjanousijan vieraaksi Haminaan. Ottelu pelataan Haminan avaralla ja perinteikkäällä Vallikentällä.

– Positiivinen asia, että saadaan pelejä ryppääseen ja päästään pelaamaan. Saadaan pelirutiinia ja sitä kautta valjastettua tuo meidän lyöntiarsenaali paremmin tositoimiin, Komulainen summasi.

Sotkamon Jymyn vierasottelu Haminasta kuultavissa Aito Kajauksen taajuuksilta!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen