Pilaako Jymy Saarikentän juhlat?

Jymy koki torstaina kotiyleisön edessä kauden toisen tappion, kun sarjanousija Siilinjärven Pesis haki pisteet Hiukasta puhtaasti. Nyt Jymyllä on kuitenkin erinomainen mahdollisuus kääntää hieman mollivoittoinen ajanjakso pilaamalla Vimpelin Vedon 85-vuotispäivät juhallisella Saarikentällä.

Kun ottelukalenterissa lukee vastustajana Vimpelin Veto, niin pelifiilistä ei tarvitse etsimällä etsiä. Se on päivänselvää. Jymy matkustaa paraikaa juhlalliselle Saarikentälle. Nimittäin, tänään ottelun yhteydessä vietetään Vedon 85-vuotisjuhlia, joten Ruudun monikameralähetyksenä nähtävä ottelu tulee olemaan varmasti tunnelmaltaan viihdyttävä.

Paikalla nähdään myös arvovaltaisia vieraita, kun Japanin suurlähettiläs Takashi Murata saapuu jännittämään kansallislajiamme juhlaotteluun. Japanihan tunnetaan myös valtiona, jossa baseball on varsin mittavassa suosiossa.

Kauden aiemmassa kohtaamisessa Hiukassa Jymy hyydytti silloin niin ikään voittamattomana taivaltaneen Vedon puhtaasti 2-0. Tuolloin Vimpelin ulkokentästä murjottiin peräti kolme kunniajuoksua, kun Joni Rytkönen, Markus Tuikka ja Roope Korhonen onnistuivat siirtämään itsensä suoraan aina kolmospesälle saakka.

Vimpelin Vedon ennakoissa pelinjohtaja Markku Hylkilä tietää, että myös heidän kopissaan ottelu aiheuttaa normaalia voimakkaampia väreitä.

– Sotkamo-peli on odotettu peli, sillä Sotkamo on ainoa joukkue, jolle olemme tällä kaudella hävinneet. Hiukan-vierailu jätti varmasti jotakin hampaankoloon. Aloitimme hyvin, mutta päästettiin Sotkamo menemään menojaan ja ottelu karkasi käsistä, muisteli Hylkilä Vedon vierailua Hiukassa.

Torstai-illan vaisun esityksen jälkeen Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen oli luottavainen siihen, että jokainen pelaaja oli niin pettynyt silloiseen otteluun, ettei henkistä latausta tähän iltaan tarvitse hakea.

– Pukukopissa on varmasti joukkueellinen pettyneitä jätkiä, ja en epäile hetkeäkään etteikö sunnuntaina nähdä täysin erilainen Jymy.

Jymyn kokoonpano palaa alkukauden aikana toimineeseen koostumukseen, kun torstaina huilannut Topi Korhonen palaa rosteriin. Tämä näkyy eritoten ulkopelissä, jossa pelaajat pääsevät palaamaan normaaliin järjestykseen. Vimpelin Veto joutuu edelleen pelaamaan ilman Itä-Länsissä harmittavasti loukkaantunutta Mikko Kanalaa.

Karjuuko Roope Korhonen tänään Saarikentällä?

Seuraa heitä!

Heimonen vs. Väliaho: Molemmat lukkarit tunnetaan erityisesti taktisesta ja teknisestä osaamisestaan. Kumpi tästä kaksikosta pystyy paremmin sotkemaan vastustajan sisäpeliä sekä lyöntejä, tulee olemaan vahvoilla ottelun voittajaa selvitettäessä.

Vaihtotilannepelaaminen: Kanalan poissaollessa Vedon keula ei ole niin terävä kuin se voisi olla. Päävaihtajina tänään pelaavat Olli Heikkala ja Sami Haapakoski, joiden on ehdottomasti onnistuttava roolissaan kovalla prosentilla, jotta lyöjäjokerit pääsevät kotiutustilanteiseen. Sotkamon perspektiivistä keula on tänään aavistuksen moniulotteisempi, mutta palottomien ajolähtöjen rakentaminen tulee olemaan varmasti haastavaa molemmille, koska ulkopelit kuitenkin pyrkivät syömään paloja ennen kuin kummankaan joukkueen jokerikaksikot pääsevät yrittämään miestä kotiin.

Rakas vihollinen: Vedon ja Jymyn väliset ottelut ovat sytyttäneet aina niin pelaajat kuin katsojatkin. Mikäli tänään Saarikentällä nähdään täysi tupa ihmisiä, niin tunnelma välittyy varmasti myös kentän pintaan, mikä lisää joukkueiden välistä jännitettä. Hieno peli tulossa!

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy sunnuntaina 14. heinäkuuta klo 16. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun moniameralähetyksenä ja kuultavissa Radio Kajauksen taajuuksilta.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jussi Korhonen