Pisteet jäivät Saarikentälle

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (7-5, 2-0)

Ottelun tilastot

Putki katkesi. Vimpelin Veto oli edellisen kerran voittanut Jymyn kotikentällään loppukesästä 2011 2. elokuuta runkosarjan päättäneessä ottelussa. Lähes neljän vuoden tauon jälkeen sunnuntaina 19. päivä heinäkuuta 3570:n ihmisen suuruinen kotiyleisö Saarikentällä sai hurrata Vedon puhdasta voittoa.

– Tämä olisi voinut tapahtua aiemmin, mutta hyvä, että se tuli nyt. Kyllä tässä pieni apina on ollut selässä, vaikka muuta on sanottu, Vimpelin kapteeni ja ottelun ykköspalkittu Henri Puputti paljasti.

Puputti oli ottelussa Vimpelin herra ja hidalgo: ensimmäisen jakson kunnari takaa keskeltä oli sinetöimässä jaksovoittoa ja toisen jakson kunniajuoksu 2-jatkeelta merkkautti taululle ainoat juoksut koko toisella jaksolla. Läpilyönnit olivat muutoinkin Jymyn murheenkryyninä Saarikentällä lauantain tapaan: Vedon juoksuista yhtä vaille kaikki tulivat läpilyönneillä, mikä tarkoitti sitä, että koko viikonlopun aikana Jymyä vastaan tehdystä seitsemästätoista juoksusta peräti viisitoista syntyivät läpilyönneillä.

– Taito on kyllä olemassa, mutta itseluottamus ulkopeliin pitää vain kaivaa esiin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen ynnäili.

Toisella jaksolla Jymyn sisäpelin takkuaminen esti mahdollisuudet jakson voittotaistosta, vaikka Vimpelin juoksut jäivätkin kahteen. Ensimmäisen jakson jälkeen Jymyllä oli yhdeksän 3-tilannetta, mutta toisella jaksolla niitä syntyi ainoastaan yksi kappale.

Seuraavan peli Jymyllä on kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina 21.7. klo 18 Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Pelissä on revanssin makua, sillä Kouvola päihitti Jymyn kauden avauspelissä. Tapahtumaan kannattaa saapua ajoissa, sillä paikalla on myös televisiosta tuttu Suomen huutokauppakeisari ja ennen ottelua sekä ottelun tauolla huutokaupataan runsaasti tavaroita. Huutaminen alkaa klo 17.30 ja portit Hiukan pesäpallostadionille aukeavat klo 17.

-AH