Pisteet kotiin Pohjanlinnan kentältä – Jymy intoutui juoksuiloitteluun

Sotkamon Jymy kykeni nollaamaan perjantai-illan pettymyksen Kouvolaa vastaan, kun se päihitti Kankaanpään Mailan selvän oloisesti jaksoin 2-0 (3-0,7-0). Loukkaantumisista kärsinyt puolikuntoinen Mailan joukkue ei saanut missään vaiheessa peliä pyörimään, 3-tilanteiden jäädessä vain kuuteen verrattuna Jymyn kahteenkymmeneen. Kun Sotkamo löysi jyvän myös kotiutuksissa, oli ottelu lohdutonta seurattavaa kotiyleisölle. Jani Komulainen nähtiin myös tällä kaudella ensimmäisen kerran ulkokentällä.

Kaarelle on tunkua. Joukkueet päättivät toisella jaksolla yhdistää voimansa ja laittaa jaot uusiksi. Ymmärrettävästi kaikki halusivat ensiksi lyömään.

Tutkapari: Orava-Komulainen

Ensimmäisellä jaksolla kirjuri pääsi helpolla, kun juoksujen lyönnistä ja tuonnista vastasi yksi ja sama parivaljakko jokaisessa vuoroparissa. Aki Orava vastasi lyöntipuolesta Janin keskittyessä juoksemiseen. Kaksi välilyöntiä ja yksi näpäytys riittivät mainiosti Komulaisen saattelemiseen kotipiirin turviin ja Komulainen paransi entisestään paikkaansa etenijätilaston piikkipaikalla.

Kankaanpään epätoivo ilmentyi Jukka Lankisen palottomassa ajolähdössä, kun etenijän ensin haavoituttua kotiin, piti viimeisellä lyönnillä lyödä tarkoituksellinen laiton. Seurauksena oli kuitenkin hutilyönti ja kolme paloa. Kun KaMa ei meinannut saada peliään millään auki, meni ensimmäinen jakso tasaisen varmasti suorittaneelle Jymylle.

– Minun mielestäni pelasimme ihan hyvää ulkopeliä lukuun ottamatta muutamaa virhettä. Sisäpeli on tällä hetkellä todella vaikeaa ja pelityyli ei ole selvillä, että miten pelataan. Tehdään typeriä ratkaisuja, KaMan pelinjohtaja Tomi Niskanen analysoi apeana.

Aki Oravan illan neljäs lyöty juoksu oli juhlinnan arvoinen paikka.

Roope halkaisee kentän

Toisella jaksolla Jymyn juoksuja saatiin odottaa toisen vuoroparin aloittavalle asti. Roope Korhoselle pedattiin ajolähtö ja Roope vastasikin illan komeimmasta yksittäisestä lyönnistä. Pitkään ja matalalla lentänyt laakapallo löysi tiensä vastustamattomasti koppareiden välistä ja pajatso saatiin tyhjentää kaikessa rauhassa: tilanne 4-0.

Roni Vartaman vuoro oli ottaa vastuu kotiutuksesta kahden seuraavan lyödyn ajaksi, kun Roope ensin saateltiin kotiin tuulettamaan tuplajuoksua ja seuraavassa vuorossa Jani syöksyi välilyönnin turvin kotiin. Tuo oli Komulaiselle jo illan viides tuotu juoksu ja yhteensä kauden kahdeskymmenestoinen. Illan päätösniitti Aki Oravan mailasta jäi myös historiankirjoihin, sillä samalla Roni sai tilillensä uransa ensimmäisen tuodun juoksun Superpesiksessä. Toinen jakso päättyi näin juoksuin 7-0 ja koko peli Sotkamolle jaksoin 2-0.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Roni Vartaman ensimmäisen Superpesiksessä tuodun juoksun myötä hänelle luvattiin hankkia uudet piikkitossut.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näki pelissä voitosta huolimatta kehitettäviä asioita.

– Tällä hetkellä tilanteiden ja tappioiden nollaaminen tuntuu olevan yllättävän vaikeata, sekä pelin sisällä, että välipäivinä. En missään nimessä ole tyytyväinen tämän päivän esitykseen kokonaisuudessaan, mutta oli paljon hyviä juttuja ja tärkeimpänä kolme pistettä, Kuosmanen pohtii.

Jymyn ykköspalkittu Aki Orava oli tapansa mukaan vaatimaton omasta pelisuorituksestaan.

– Sanotaan näin, että jo oli aikakin. Ei tällä iällä enää jaksaisi hirveän montaa peliä huonosti pelata. Tämä oli varmaan ensimmäinen siedettävä peli. Olin varmaan sopivan väsynyt, etten jaksanut puristaa enää mailaa ja sattui tippumaan väliin, Orava veistelee vaatimattomana.

Jymyn pelit jatkuvat torstaina 14.6. vierasottelulla Pattijokea vastaan. Peli pelataan poikkeuksellisesti Oulussa ja se alkaa klo 18.

Ottelun tilastot

-AH