Poijjat loppuotteluun!

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 1-0 (3-3, 7-1)

Sotkamon Jymy finaaleihin otteluvoitoin 3-0

Ottelun tilastot

Aivan ensimmäiseksi on nostettava hattua Joensuun Mailan ilmeelle. Vaikka peli päättyikin Jymyn voittoon ja vaikka loppuottelut kutsuvat kainuulaisia joukkueen voitettua välieräsarja puhtaasti voitoin 3-0, teki Maila tästä sarjan ja Hiukan pesäpallostadionilla saatiin kokea hienoja pesishetkiä.

– On se vaan kova juttu, että kun toinen joukkue tietää voittavansa, niin se on urheilussa kova voimavara, kehui Joensuun pelinjohtaja Petri Pennanen Jymyn henkistä kanttia.

Toni Kohonen palkittiin Jymyn parhaana.

Toni Kohonen palkittiin Jymyn parhaana.

Ensimmäinen jakso olikin päättyä Joensuun Mailan ilakointiin. Harhaheitto ja Juha Niemen upea 2-rajapuhkaisi veivät vierasjoukkueen 3-0 -johtoon ja neljännen tasoittavalle asti Jymy oli tappioasemassa 1-3. Toni Kohosen mailataituruus nousi tässä tilanteessa kuitenkin arvoon arvaamattomaan: vaikka Joensuun Mika Väisänen nappasi etutilanteessa kärpäsen kakkosella olleesta Immo Rautiaisesta, löi Kohonen heti seuraavalla lyönnillä pallon vastustamattomasti 2-jatkeelta läpi aina ”Shellin portille”. Tällä lyönnillä Jani Komulainen juoksi kotiin ykköseltä ja Toni Kohonen itse kiersi kunnarin tasoittaen pelin (video alla). Lisäjuoksuja ei nähty ja jakso päättyi tasan.

Topi Korhonen otti ilon irti ensimmäisestä pudotuspelikunnaristaan.

Topi Korhonen otti ilon irti uransa ensimmäisestä pudotuspelikunnaristaan.

Toisella jaksolla Jymy löi kortit pöytään heti ensimmäisessä kuorossa. Roope Korhonen paukautti avausjuoksun keskisaumasta, Markus Tuikka iski tyylilleen uskollisena pallon väliin ja kun Toi Korhosen pystymailalyönti vielä livahti takaa keskeltä maisemaan kunnarin arvoisesti, oli Hiukassa jazzit valmiina. Jymy pelaa nyt finaaleissä kuudetta kertaa perätysten.

Jymyn parhaana palkittu Toni Kohonen käänsi jo katseet loppuottelusarjaan.

– Puolitoista viikkoa on pitkä aika, mutta päivä kerrallaan, Kohonen myhäili.

"Kitaraa" näppäilevä Roope Korhonen löi lopulta neljä juoksua.

”Kitaraa” näppäilevä Roope Korhonen löi lopulta neljä juoksua.

Finaalisarja alkaa lauantaina 10. syyskuuta Vimpelissä Saarikentällä klo 16. Hiukassa pelataan toinen loppuottelu heti sunnuntaina 11.9. niin ikään klo 16.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen