Poijjat loppuotteluun

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 0-2 (0-1, 1-6)

Ottelun tilastot

Kaksi paloa. Viimeinen syöttö. Viimeinen lyönti. Lyönti laittomaksi. Kädet pystyyn. Niistä oli välieräsarjan viimeiset sekunnit tehty. Sotkamon Jymy etenee Superpesiksen loppuotteluihin viidettä kertaa peräjälkeen suoraan otteluvoitoin 3-0. Joensuun Maila on lyöty, unelma on tallautunut maahan. Joensuun Mailan tie vie pronssiotteluun jo kolmatta syksyä putkeen.

– Tämä oli kuin Rocky 3. Nuori innokas haastaja yrittää kammeta vanhaa mestaria finaaleista, mutta mestari on lopulta kovempi, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen maalaili ottelun jälkeen suorassa radiolähetyksessä.

Paikalle saapuneet Jymy-fanit saivat syytä iloon ja ilakointiin urakalla!

Paikalle saapuneet Jymy-fanit saivat syytä iloon ja ilakointiin urakalla!

Ei ottelu läpihuutojuttu ollut. Ensimmäinen jakso ratkesi vasta päätösvuorossa, kun Roope Korhosen kotiutusnäpäytys ei pysynyt palloa vastaan tulleen Samu-Kalle Varosen hyppysissä. Toinen jakso taas ratkesi kolmannessa vuoroparissa Jymyn iskettyä neljä juoksua yksittäisillä lyönneillä. Juoksut iskivät Jani Komulainen, Roope Korhonen, Onni Määttä ja Toni Kohonen. Joensuun ainokainen tuli ykköspalkittu Jonne Kemppaisen kumuralyönnillä.

– Kyllähän nämä aika kovia poikia ovat edelleen nämä ”kolme Koota” lyömään palloa, Joensuun pelinjohtaja Janne Vuorinen ihmetteli.

Sää vaihteli laidasta laitaan. Tässä Niilo Piiponniemi juoksee pakoon Mehtimäen yllättänyttä raekuuroa.

Sää vaihteli laidasta laitaan. Tässä Niilo Piiponniemi juoksee pakoon Mehtimäen yllättänyttä raekuuroa.

Loppuottelut alkavat ensi lauantaina 5.9. ja vastustajaksi tulee Vimpelin Veto tai Jyväskylän Kiri. Jos Vimpeli on vastassa, alkavat loppuottelut vieraskentällä ja mikäli Kiri tulee vastaan, alkaa finaalisarja kotona Hiukassa.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen