Pudotuspelit 2012: Välierissä vastassa rutinoitunut Pattijoki

Urheilujännääjät mitä luultavimmin hieroivat käsiään yhteen torstai-iltana, kun Pattijoen voitto puolivälierissä Koskenkorvaa vastaan alkoi käydä selväksi. Tämä merkitsi nimittäin sitä, että tuon ottelusarjan voittanut Pattijoki tulisi pelaamaan välierissä kohtaamaan Sotkamon Jymyn. Ketään ei luultavasti tarvitse edes muistuttaa, millainen historia näiden joukkueiden välisissä kamppailuissa on, mutta mikäli muisti kaipaa virkistystä, kannattaa käydä kurkkaamassa oheisista videoista kiihkeäksi yltyneitä tunnelmia muutaman vuoden takaa.

2. finaali 2008: Pattijoki-Sotkamo

3. finaali 2008: Sotkamo Pattijoki

Myös Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näkee, että sarjasta tulee äärimmäisen tasainen.

– Kyllä tämä tulee olemaan räjähdysherkkä ja erittäin tiukka välieräsarja. Sanoisin, että sarja venyy lähemmäksi viittä peliä, Kuosmanen aprikoi.

Kuosmanen: ”Varaa virheisiin ei ole”

Pattijoen Urheilijat osoitti vahvuutensa nostamalla tasoaan vaikean, jopa hieman alakanttiin menneen runkosarjan jälkeen. Koskenkorvan Urheilijat kaatuivat puolivälierissä voitoin 4-2. Sotkamon Jymy voitti runkosarjassa kaikki neljä kohtaamista Pattijokea vastaan, mutta Kuosmanen haluaa muistuttaa, että tilanne on nyt erilainen.

– Pitää muistaa se, että meitä vastaan Pattijoella oli vain yhdessä pelissä parhaimmat pelimiehet kasassa, oli heillä sitten loukkaantumisia tai muuta. Pattijoki on erittäin rutinoitunut pudotuspelijoukkue, joka pelasi viimekin kaudella parhaimmat pelinsä juuri välierissä, Kuosmanen huomauttaa.

Kuosmasen mukaan sarja tulee kulminoitumaan lukkaripeliin ja pääkotiuttajien onnistumiseen. Tilannetta kumpainenkin joukkue tulee varmasti runsaasti luomaan. Saako yllä olevassa kuvassa syöttävä Toni Kohonen pidettyä Pattijoen sisäpelin kurissa…

…entä miten onnistuu virkaveli Topi Kosonen Pattijoen paidassa? Mielenkiintoinen taistelupari kotiuttajien puolella on runkosarjan lopussa pari viikkoa sivussa ollut ja vahvasti pelikentille palannut Roope Korhonen (lyödyt syksyn pudotuspeleissä 0+14), sekä pudotuspeleissä lyöntinsä jälleen löytänyt, alkukaudella jopa pitelemättömässä kotiutuskunnossa ollut Pattijoen lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää (lyödyt syksyn pudotuspeleissä 0+18).

– Varaa virheisiin ei ole. Niiden kautta jaksot lipsahtavat helposti häviöksi. On tietenkin ymmärrettävää, että niitä välillä tulee, mutta sitten on pystyttävä vääntämään ottelu voitoksi supervuoroparissa tai kotiutuskisassa. Henkilökohtainen suorittaminen on pidettävä omalla tasolla, Kuosmanen näkee.

Pitäkää siis istuinalusistanne tiukasti kiinni, välierät alkavat huomenna tiistaina 21.8. klo 17.30 Hiukan pesäpallostadionilla.

Loput ottelupäivät löydät pelikalenterista.

-AH