Pudotuspelit käyntiin taisteluvoitolla

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 1-0 (2-2, 2-1)

Ottelun tilastot

Sotkamon ja Alajärven välinen puolivälieräkamppailu lähti liikkeelle Hiukan pesäpallostadionilla hyvin jännittävissä merkeissä, sillä tasatahtia edenneen ottelun voittaja selvisi vasta toisen jakson viimeisessä vuoroparissa, kun Toni Kohonen onnistui kotiuttamaan Niko Korhosen 1-rajanäpäyksellä. Siihen asti tasoissa sinnitellyt Alajärvi ei saanut enää juoksua aikaiseksi ja näin Ankkureiden kaikki lyödyt juoksut tulivat Sami Mikkolanahon mailasta.

– Olisin mielummin ottanut selvemmän voiton, mutta se pitää muistaa, että vain voitto jää kalenteriin. Sillä ei ole merkitystä miten se tulee, Jymyn ykköspalkittu Jani Komulainen kertoi.

Jymylle hankaluuksia asetti Markus Tuikan loukkaantuminen ensimmäisellä jaksolla. Tuikka joutui jättämään kentän kokonaan ja Jymy pelasi pelin loppuun yhdellätoista pelaajalla. Tuikan pelikunto selviää tulevina päivinä.

– Peli oli erittäin sekava. Yks ukko kun tippuu pois, niin se muuttaa vähän kuvioita, Komulainen jatkoi.

Alajärven pelipomo Matti Iivarinen oli varsin tyytyväinen joukkueensa otteisiin tappiosta huolimatta.

– Täällä on yleensä pelattu 10-0 ja 10-0, että pikkuisen erilaistahan tämä oli pelata. Tästä on parempi lähteä jatkamaan kuin rökäletappiosta, Iivarinen sanaili.

Puolivälieräsarja jatkuu heti torstaina 20.8. Alajärvellä Kitron pesäpallostadionilla. Peli alkaa klo 17.30 ja se kuullaan JymyRadiosta Radio Kajauksen aalloilta ja nettiradiosta. Seuraava kotipeli pelataan lauantaina 22.8. Hiukan pesäpallostadionilla klo 15 ja silloin on tiedossa JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu, johon kaikilla on vapaa pääsy!

Huomasitko tätä?

Kentän railakkaimman tuuletuksen palkinnon vei nimiinsä Aki Orava, jonka antaumuksellinen ilakointi onnistuneen kopinnoston jälkeen voitti puolelleen jopa hetkeä aikaisemmin Akin epäonnistumista toivoneen Hiukan kotiyleisön. Tuuletusta saattoi kutsua lievästi sanottuna riehakkaaksi.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen