Puolivälierät käyntiin Tahkoa vastaan: ”Vaarallinen joukkue sisäpelissä”

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 1. puolivälieräottelu 16.8. klo 17.30

Sotkamon Jymyn pudotuspeliurakka alkaa tänään tiistaina, kun se saa vastaansa puolivälierissä Hyvinkään Tahkon. Tahko eteni puolivälieriin voitettuaan minipudotuspeleissä (tämän kauden uutuus) sensaatiomaisen nousun loppukaudesta tehneen Jyväskylän Kirin.

Tahkon ja Jymyn keskinäiset ottelut tänä vuonna menivät tasan 1-1, Jymy hävisi Tahkolle Hyvinkään Pihkalassa supervuorossa toukokuun pelissä ja heinäkuun puolessavälissä Jymy taas päihitti Tahkon kotikentällään jaksoin 1-0.

– Tahko on arvaamaton ja vaarallinen joukkue sisäpelissä. Tietynlaisen vaikeuden se ulkopeliin tuo, kun on pelaajia, joilla on läpilyönnin uhka, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

– (Juhat) Korhonen ja Puhtimäki (Puhtimäki kärkilyöntitilaston kakkonen) ovat Tahkolle tärkeitä sisäpelaajia ja Nikkanen (Teemu) ja Vierimaa (Lauri) säestävät. Tahkon peli on kapeilla, mutta vaarallisilla hartioilla.

Jymyn peli on pysynyt noususuhdanteessa kesän jälkimmäisen puolikkaan, sillä viimeinen tappio on kärsitty Kiteen Palloa vastaan vieraskentällä juuri ennen Itä-Länsi -viikonloppua. Tämän jälkeen kainuulaiset eivät ole menettäneet jaksoakaan, tosin kolme kertaa jakso on pelattu tasan, joista yksi juuri Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Elokuun aikana Jymy on kuitenkin pelannut kahteen viikkoon ainoastaan yhden pelin, mutta Kuosmanen ei usko vähäisen ottelumäärän vaikuttavan pelituntumaan, vaan löyhempi pelitahti on käytetty hyväksi harjoittelussa.

– Alkukaudesta peli vähän ailahteli, mutta nyt taso on pysynyt koko ottelun hyvänä. Jos me pystytään siihen siihen peliin, kuin runkosarjan lopussa, olen tyytyväinen ja silloin uskon, että tuloskin on hyvä.

Sotkamon Jymy ja Hyvinkään Tahko aloittavat puolivälieräsarjan tiistaina 16.8. klo 17.30. Huomioikaa, että pudotuspeleissä sateenvarjon käyttäminen katsomossa ei ole sallittua enää pudotuspeleissä, vaan huonon sään yllättäessä kannattaa varustautua sadevarustein.

Muut ottelupäivät ovat seuraavat:

Ti 16.8. Klo 17.30 Sotkamo – Hyvinkää
To 18.8. Klo 17.30 Hyvinkää – Sotkamo
La 20.8. Klo 15 Sotkamo – Hyvinkää
Su 21.8. Klo 17 Hyvinkää – Sotkamo (Tarvittaessa)
Ti 23.8. Klo 17.30 Sotkamo – Hyvinkää (Tarvittaessa)

Otteluohjelma löytyy tästä linkistä.