Riittävä lataus uupui pelistä

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-1 (2-3, 11-2, 1-0)

Ottelun tilastot

Vajaan viikon sisällä sekä Sotkamon Jymy että Vimpelin Veto saivat maistaa tappion karvasta kalkkia välieräsarjoissa. Nyt joukkueet kuitenkin taistelevat niin pronssimitaleista kuin molempien joukkueiden pitkähköistä mitaliputkista miesten Superpesiksessä.

Ensimmäisen pronssiottelun avausjakso oli vähäjuoksuinen ja pääasiassa ulkopelin hallintaa. Jymy kuitenekin onnistui aloittavallaan yhdellä, kun paluun kokoonpanoon tehnyt Antti Kiiskinen puhkaisi kakkospuolen ja löi pallon kuivahkoon jokeen kunniajuoksun arvoisesti. Vimpeli meni ensimmäisen tasoittavallaan johtoon, mutta toisen aloittavalla Jymyn kaksi lyötyä takasivat lopulta jakson voittolukemat.


Antti Kiiskinen palasi kokoonpanoon ja iski heti ensitöikseen kunniajuoksun tyhjään kenttään.

Toinen jakso alkoi murheellisesti, kun Jymy antoi hallinnan kotijoukkueelle. Tästä seurasi ulkopelivirheitä sekä Vedon hyviä lyöntejä ja viimeistään kolmannessa vuorossa, jossa Veto takoi peräti seitsemän juoksua, toinen jakso oli selvä.

Supervuoroparissa Jymy aloitti sisältä, mutta koko ottelua leimanneet keskinkertaiset lyöntisuoritukset pilasivat mahdollisuudet voittoon. Vimpeli löi tasoittavallaan voittojuoksun järjesteltyään ensiksi ajolähdön.

– Meidän sisäpelihän ei käytännössä pyörähtänyt tänään ollenkaan, yksinkertaisesti heikkoa suorittamista, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Parin päivän takainen kirvelevä tappio välieräsarjassa näkyi vielä latauksen puutteena.

– Ei saatu ladattua tähän peliin sitä, mitä ehdottomasti voitto olisi vaatinut. Pari päivää on lyhyt aika kovan pettymyksen jälkeen, Komulainen analysoi.

Samaa mieltä oli Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

– Meillä oli tuossa pari päivää enemmän sulatella pettymystä. Uskon kuitenkin, että molemmat joukkueet tulevat parantamaan kovasti tästä esityksestä tulevalle lauantaille.

Toinen pronssiottelu Hiukan pesäpallostadionilla lauantaina 15. syyskuuta klo 15! Se on samalla kauden viimeinen kotiottelu, joten tervetuloa kannustamaan Sotkamon Jymy voittoon!

Ottelun lehdistötilaisuus alla:

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen