Roadtrip, 1. Etappi: Kohonen kampesi Jymylle voiton

Sotkamon Jymyn Roadtrip-kiertueen ensimmäinen etappi Helsingissä sai Jymyläisittäin makean lopun, kun violettioranssit päihittivät Hyvinkään Tahkon jaksoin 1-0 (1-1, 3-2).

Liukas kentän pinta ja kehno lyöntikeli pitivät juoksut vähissä, mutta paikalle sateesta huolimatta rohjenneet pesisjännärit kokivat silti äärimmäisen jännittävän ja tiukan ottelun, jonka ratkaisu syntyi vasta viime hetkellä, toisen jakson neljännen tasoittavalla vuorolla. Jymy oli ahdingossa pitkän aikaa toisella jaksolla, kunnes Toni Kohosen 3-luukusta läpi painunut lyönti nosti kainuulaiset suosta.

Koko ottelun ja tarkemmin sanottuna koko päivän Helsingin yllä vihmonut sade teki olosuhteista äärimmäisen haasteelliset.

– Ensimmäinen vuoropari näytti siltä, että tuleekohan tästä pelaamisesta kummankaan osalta mitään. Tästä pelistä on kuitenkaan pidempiä johtopäätöksiä turha tehdä. Voitto on kuitenkin voitto ja siihen pitää olla tyytyväinen, Kuosmanen summaa.

Yleisö pakeni sadetta katoksen alle.
Yleisö pakeni sadetta katoksen alle.

Virtanen: ”Kohosen lyönti oli hieno”

Ensimmäinen jakso ei tarjonnut yleisölle pesäpallon riemujuhlaa. Jatkuva vesisade hankaloittaa lyömistä ja sitä ei voinut tänäänkään olla huomaamatta. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi ainoastaan yhden juoksun; Jymyn puolelta yleisöä kohahdutti koppari Teemu Nikkasen räpylän alta livahtanut läpilyönti ja Hyvinkään vastaus tasoittavalla vuorolla tuli Juha Korhosen välilyönnillä.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ei sysää kaikkea vastuuta nihkeästä jaksosta sään syyksi.

– Ekalla jaksolla nukuttiin pari kolme vapaata lyöntiä. Ei niitä voi laittaa olosuhteiden piikkiin, syy on aivan jossain muussa, Kuosmanen tilittää.

Tahko oli kolmannen vuoroparin tasoittavaan saakka kuskin paikalla toisella jaksolla Timo Rantatorikan välilyönnin turvin, kunnes kotijoukkueen ja koko katsomon räjäytti Toni Kohonen. Millintarkka sivallus polttajan ja vahdin välistä kolmospuolelle saatteli Jani Komulaisen ja Aki Oravan kotipesän turviin. Tahko nousi vielä tasoihin Juha Korhosen lyönnillä, mutta Jymy onnistui kampeamaan ohitse kolmospesän ohi viuhuneen harhaheiton avulla.

– Lyönti oli ihan ok. Ensimmäisellä se ei mennyt, toisella se ei mennyt, mutta kolmannella se meni, Kohonen toteaa vaatimattomana.

– Kohosen lyönti oli hieno, mutta oli siinä kyllä aika pahaan paikkaan aika paha ulkopelivirhe. Se olikin meidän ainoa suurempi ulkopelivirheemme. Tilastojen mukaan kuitenkin parempi joukkue voitti, Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtanen harmittelee.

Toni Kohosen läpilyönti herätti Jymyn pelaajissa suunnatonta riemua!
Toni Kohosen läpilyönti herätti Jymyn pelaajissa suunnatonta riemua!

Roadtrip jatkuu lauantaina 25.5. klo 16 Kaupin urheilupuistossa. Tervetuloa katsomaan!

Ottelun tilastot

-AH