Roadtrip, 2. etappi: Jymy syttyi Tampereella juoksuiloitteluun

Tampereella Kaupin urheilupuistoon saapunut urheilukansa sai nähdä juoksujuhlaa koko rahan edestä, kun Sotkamon Jymy otti voiton Kouvolan Pallonlyöjistä jaksoin 2-0 (9-1, 7-0). Hyvä sää saikin kansan liikkeelle: Kauppiin oli saapunut peräti 2762 katsojaa, mikä osoittaa kiinnostuksen pesistä kohtaan kytevän pirkanmaalaisten sydämissä.

– Kiva oli pelata. Itselläni oli ainakin todella kova virta tähän, vaikka on pitkä viikko takana. Olimme koko porukalla hyvin latautuneita tähän ”geimiin” ja kun tupa oli täynnä ja aurinko oli vihdoin näkyvillä, niin oli kyllä mukava pelata, Jymyn ykköspalkittu Aki Orava kertoi.

Aurinko helli yleisöä pilvettömältä taivaalta.

Kouvola käväisi johdossa ottelun ensimmäisellä jaksolla, kun Sami Joukainen kotiutti vastustamattomalla välilyönnillä Anssi Lammilan. Jymyn vastausta ei tarvinnut kuitenkaan kauaa odottaa. Immo Rautiainen ja Toni Kohonen kotiuttivat etenijät peräjälkeisistä ajolähdöistä lähestulkoon identtisillä viistopystymailalyönneillä ja 2-1-johtoasemaan noussut Jymy ei tuota johtoasemaansa luovuttanut kertaakaan pelin aikana.

Toni Kohonen ja ottelun johtojuoksu.
Toni Kohonen ja ensimmäisen jakson voittojuoksu.

Juoksuvoimaa kotijoukkueelta löytyi laajalta arsenaalilta. Peräti kahdeksan pelaajaa merkkautti itselleen lyötyjä juoksuja, etunenässä Roope Korhonen (4 lyötyä), Immo Rautiainen (3) ja ykköspalkittu Aki Orava (3). Tunnustusta Jymylle antoi myös Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Mikko Hylkilä.

– Jymyllä on hieno joukkue. En tiedä kehuisiko tässä vastustajaa vai miettisikö mitä tehdään itse väärin. Jymy on arsenaaliltaan koko Suomen paras lyöntiporukka, Hylkilä kehui.

Aki Orava tuulettaa etualalla syntynyttä paloa. Aki palkittiin ottelun parhaan pelaajan palkinnon lisäksi ottelun iloisimpana pelaajana, eikä syyttä. Aki hauskuutti yleisöä toisella jaksolla karkaamalla kakkospesältä kolmoselle.

Kouvola jatkaa ottelun myötä sarjataulukon hännillä, kun taas Sotkamo pitää piikkipaikkaa. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Kyllä tämä oli hienoa lyöntipeliä. Jos pääsemme tuolla tavalla tilannetta tekemään, niin kyllä lyöntivoimakin tulee silloin esille, Kuosmanen totesi.

Kuvassa Kouvolan lukkari Joni Rytkönen ja Jymyn Antti Hartikainen. Kakkospalkinnon pokannut Antti pelasi loisto-ottelun: 2 lyötyä, yksi tuotu ja kärkilyönnit 9/9.

Tämä oli Jymyn Roadtrip-kiertueen päätösottelu. Kuosmanen näki kiertueen joukkuetta yhteen hitsaavana tekijänä.

– Oli hyvä juttu, että tämä oli jo alkukaudesta, eikä heinäkuun härkäviikoilla, jolloin olisi voinut olla enemmän kiristelyä. Tämä oli hieno viikko ja kyllä tämä joukkuetta lujittaa, kun päästään olemaan yhdessä ja nähdään muutakin kuin harjoitus- ja pelielämää.

Jymyn kausi jatkuu torstaina 30.5. kotiottelulla Hiukan pesäpallostadionilla Sotkamossa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Tuo ottelu alkaa klo 18.