Roadtrip päättyi voittoon – Komulainen voiton takeena

Sotkamon Jymy päätti Roadtrip-kiertueensa voitokkaasti päihittämällä Seinäjoen JymyJussit suoraan jaksoin 2-0 (5-1, 3-2). Aurinkoiseen Kauppiin oli saapunut peräti 2162 katsojaa. Kehuja tapahtumasta antoi myös JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

– Hienoa olla mukana tällaisessa tapahtumassa. Hienoa PR:ää Sotkamo tekee, Kivimäki kehui.

JymyJusseille tuli heti ennen ottelun alkua jobinpostia, kun joukkueen kapteeni Markku Hylkilä joutui vetämään päällensä jokeripaidan ilmeisesti loukkaantumisen vuoksi.

Pesis on Tampereella nosteessa. Aamun uhkaavan näköisestä säästä huolimatta ilmasta kuoritui aurinkoinen ja ihmisiä riitti tungokseksi asti.
Pesis on Tampereella nosteessa. Aamun uhkaavan näköisestä säästä huolimatta ilmasta kuoritui aurinkoinen ja ihmisiä riitti tungokseksi asti.

Kolmospuolen tällit ratkaisivat ensimmäisen jakson

Ensimmäinen jakso ratkesi lopulta suurimmalti osin kolmospuolelta tulleisiin läpilyönteihin. Näistä ensimmäinen oli Immo Rautiaisen lyömä; Immon kakkostilanteessa vaihtolyönniksi tarkoitettu viistopystymaila sujahti palloa syöksyen tavoitelleen Ville-Pekka Jokisen alta maisemaan ja kakkosella ollut Roope Korhonen kipitti suoraan kotiin asti tilanteeksi 2-0.

Läpärit saivat jatkoa toisessa vuoroparissa, kun Jani Komulainen ja Roope Korhonen lätkäyttivät molemmat peräjälkeen hengästyttävän hienot lyönnit 3-jatkeelta maisemaan. Komulaisen tapauksessa läpilyönti hidastui katsomon suojaverkkoon sen verran, että kunnari jäi tulematta ja Korhosen tilanteessa lyönti pysähtyi mitä ilmeisimmin joko takana olleeseen verkkoaitaan tai puuhun.

Kummallakin kerralla kunnari jäi syntymättä, mutta kumpaisestakin tilanteesta syntyi yksi juoksu Jymyn voittaessa jakson lopulta 5-1.

Jani Komulainen oli Tampereella mies paikallaan, siitä oli osoituksena valinta Jymyn ykköspalkituksi.
Jani Komulainen oli Tampereella mies paikallaan, siitä oli osoituksena valinta Jymyn ykköspalkituksi.

Komulainen kovassa lyöntivireessä

Jani Komulaisen kova lyöntivire oli avainasemassa Jymyn otteluvoitossa. Komulainen saalisti 10 kärkilyöntiä, löi upeilla lyönneillä toisella ja ensimmäisellä jaksolla 3 juoksua ja lopulta toi vielä voittojuoksun harhaheitolla (tuotuja yhteensä 3). Kolmospesälle etenemässä olleen Komulaisen palo näytti jo täysin selviöltä, mutta yli liitänyt heitto katosi turvaverkon toiselle puolen ja Komulainen käytti tilanteen hyväkseen.

JymyJussit nosti päätään toisella kolmannessa vuoroparissa Jukka-Pekka Vainionpään ja loukkaantuneen Markku Hylkilän lyödessä kavennukset ja nostaen joukkueensa juoksun päähän, mutta liito ei riittänyt ja Jymy kaappasi voiton suoraan jaksoin 2-0.

– Edellinen reissu kun kaksi peliä pelattiin, oli Vimpeli ja Koskenkorva ja sillä reissulla tunteet meni ihan huipusta ihan pohjille. Ensin pelattiin hieno voitto Vimpelissä ja hävittiin sitten ihan pystyyn Koskenkorvalla, joka oli anteeksiantamatonta. Tänään me keskityimme siihen, että lähdemme hyvällä mielellä pois täältä. Pisteenkin jättäminen olisi harmittanut, Jani Komulainen kommentoi joukkueen latausta.

Pelinjohtaja Mikko Korhonenkin oli tyytyväinen kiertueen pelilliseen tulokseen.

– Tämä tuplareissu täällä Etelä-Suomen päässä; kaksi voittoa ja kuusi pistettä, niin sen arvoa täytyy nostaa. Se ei ole missään nimessä itsestäänselvyys kun valmistautuminenkin on erilaista kuin tavallisesti, Korhonen huomautti.

Jymyn seuraava kotiottelu on tiistaina Vimpelin Vetoa vastaan. El Klassikko alkaa klo 18 ja on viimeinen peli ennen juhannustaukoa, kaikki siis paikalle kannustamaan!

Ottelun tilastot

-AH