Rönkölle ja Kiiskiselle kaksivuotiset jatkosopimukset

Sotkamon Jymy on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset Lauri Rönkön ja Antti Kiiskinen kanssa. Tänä vuonna täysi-ikäistyvä Iivari Vihanto puolestaan on kiinnitetty Jymyyn yksivuotisella jatkosopimuksella. Tämänhetkisen sopimustilanteen löydät tiedotteen pohjalta.

Vakituisesti kesästä 2018 alkaen Jymyn superpesisjoukkueessa pelannut kajaanilaislähtöinen Lauri Rönkkö on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Jymyn kanssa. Rönkkö johtaa tällä hetkellä Jymyn sisäistä lyöjätilastoa ja nauttinut pelaamisesta täysin rinnoin.

Rönkkö saavutti vastikään 300 lyödyn rajapyykin miesten Superpesiksessä kautta aikain neljänneksi nopeimpana pelaajana.

Tällä kaudella Jymyn kapteenistoon noussut Antti Kiiskinen jatkaa taivaltaan violettioransseissa syksyyn 2023 saakka. Iloisena velikultana tunnettu Kiiskinen tuntee olonsa Sotkamossa kotoisaksi.

– Aloitin opinnot Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa vuonna 2013 ja oikeastaan siitä saakka Sotkamo on tuntunut kodilta. Täällä on mukava pelata ja elää myös pelikentän ulkopuolista elämää.

Kiiskinen on raivannut itsensä vuosien ja vuosien työn kautta olennaiseksi osaksi nykypäivän Jymyä. Kiiskinen haluaa antaa myös itse suoritukselleen arvon.

– Olen taivaltanut pitkän matkan pesiksen parissa, että raivasin tieni edustusjoukkueen paitaan. Pakko myös arvostaa tätä, mihin olen päässyt ja tavallaan nyt siitä työstä pääsee myös nauttimaan jokapäiväisessä tekemisessä.

Kiiskisen tavoitteet tulevaisuudelle ovat selkeät.

– Haluan ottaa isompaa roolia huippujoukkueessa, joka pelaa aina mestarudesta.

Kiiskinen on ottanut ulkopelipaikakseen vaativan kakkosvahdin tontin!

Heidän lisäkseen Jymy on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen syksyllä 18 vuotta täyttävän Iivari Vihannon kanssa. Jymyn junioreissa pelaava Vihanto tunnetaan kopparina ja sisäpelissä erityisesti vaihtajana.

– Hienoa, että saimme rauhoitettua tilanteen kolmikon kanssa jo tässä vaiheessa. Rakensimme jokaiselle niin pelaamista kuin siviilielämääkin palvelevat kokonaisvaltaiset paketit, Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2021
Roope Korhonen (s. 1981)
Niilo Piiponniemi (s. -91)
Kalle Kuosmanen (s. -01)
Joona Kinnunen (s. -02)
Aleksanteri Huotari (s. -03)
Aatu Saastamoinen (s. -01)

2022
Toni Laakso (s. -87) optio 2022
Joni Rytkönen (s. -93)
Riku Niemi (s. -97)
Oskari Lukkari (s. -99)
Matias Litmanen (s. -99) optio 2022
Konsta Kurikka (s. -01) optio 2022
Niko Tuikka (s. -02)
Atte Kuosmanen (s. -02)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)

2023
Antti Kiiskinen (s. -97)
Niko Korhonen (s. -92)
Lauri Rönkkö (s. -94)

Kuvat: Janne Kuronen