Roope huudatti Hiukkaa

Aurinko kimmeltää Sapsojärven päällä, pallo pomppii Roope Korhosen lyömänä Hiukan pesäpallostadionin juoksuradalla, yli 2000 ihmistä huutaa hurmiossa katsomossa. Tähän tuokiokuvaan päättyi pesäpallo-ottelu, joka palautti Sotkamon Jymyn voittokantaan Joensuun Mailaa vastaan. Peli päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Jymyn voittoon supervuoroparissa jaksojen mennessä kaikkiaan siis 2-1 (2-4, 4-3, 1-0).

– Tämä oli ehdottomasti ehjin peli meiltä pitkään aikaan sisäpelin osalta, sen kertoo tuo tilannemäärä (20 toim. huom.). Vuorot pyörivät jouhevasti, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kehui joukkuettaan.

Ensimmäisellä jaksolla Joensuun jokeriosasto oli vieraille kaikki kaikessa. Mailan juoksuista vastasivat Juha Niemi ja Lauri Kivinen (molemmat löivät kaksi juoksua), kun Jymyn oli tyytyminen vain kahteen juoksuun.

Sotkamon ainoat lyödyt syntyivät Jani Komulaisen kakkosjatkesivalluksella. Mallikas vaihtolyönti pääsi Joensuun kakkoskoppari Ville Ikosen virhearvion myötä karkaamaan mainosaitojen ali kunnariksi asti.

Jani Komulainen oli mailan varressa lähes lyömättömässä kunnossa ja hänet palkittiinkin Jymyn parhaana. Kärkilyöntejä Jani keräsi kolmetoista neljästätoista yrityksestä.

Jani Komulainen oli mailan varressa lähes lyömättömässä kunnossa ja hänet palkittiinkin Jymyn parhaana. Kärkilyöntejä Jani keräsi kolmetoista neljästätoista yrityksestä.

Komulainen: ”Oli mekkalaa ja kannustusta”

Toinen jakso eteni yhtä tasaisesti. Toni Kohosen ja Roope Korhosen lyönneillä 2-0-johtoon siirtynyt Jymy sai tuta, että Joensuuta vastaan on oltava alati varpaillaan, sillä Tuomas Jussilan kolmannen vuoroparin kunnari tyhjään kenttään ja tämän jälkeen puolittaisen harhaheiton myötä hyödynnetty karkaaminen kotiin toivat Joensuun tasoihin. Roope Korhosen kahden lyödyn turvin neljännen tasoittavalle siirryttiin kuitenkin Jymyn 4-2 -johdossa.

Joensuu sai kuin varkain vielä tilaisuuden nousta tasoihin, kun Ilkka Männikön takakentältä karanneella kopinnostolla Ville Ikonen kiiruhti kotipesään. Joensuu sai jälkitilanteesta rakennettua jokeriosastolleen kolme peräkkäistä kotiutustilannetta, yhdenkään onnistumatta. Viimeinen tyrehtyi Toni Kohosen oikea-aikaiseen taktiseen väärään.

– Tänään oli enemmänkin otettavissa. Vähän harmittaa tuo kuolleeton ajo, mutta toisaalta saimme sen vähän halvalla, Joensuun pelinjohtaja Janne Vuorinen harmitteli.

Yleisöä Hiukan auringossa kylpevälle pesäpallostadionille oli saapunut kaikkiaan 2050 ja välillä tunnelma yltyi todelliseksi hurlumheiksi.

Yleisöä Hiukan auringossa kylpevälle pesäpallostadionille oli saapunut kaikkiaan 2050 ja välillä tunnelma yltyi todelliseksi hurlumheiksi.

Supervuorossa juoksuitta jäänyt Joensuu ei kestänyt painetta Roope Korhosen tällätessä pallon täydellä hihalla 2-rajaan. Peliväline kimmahti korkealle pudoten juoksuradan tartanille ja Antti Hartikainen pääsi tuomaan ottelun ratkaisseen juoksun kädet pystyssä Hiukan yleisön räjähtäessä suosionosoituksiin.

– Kun porukkaa on tuolla tavalla ja fiilistä alkoi olla, oli mekkalaa ja kannustusta, niin se aina ajaa meitä pelaajia eteenpäin. Komentaa ei voi katsomoon, mutta toivon kyllä että jatkossakin olisi todella hyvin porukkaa, Jymyn kapteeni Jani Komulainen kiitteli.

Ottelun tilastot

Jymy jatkaa sarjakärjessä ottelun vähemmän pelannut Vimpeli takanaan. Jymyn seuraava peli on kotipeli Hiukan pesäpallostadionilla tänä torstaina Seinäjokea vastaan. Tuo peli alkaa klo 17.

-AH