Roope Korhonen: ”Ei tätä voi nelossijaan lopettaa!”

Sotkamon Jymy on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen kaikkien aikojen menestyneimmän pesäpalloilijan, Roope Korhosen kanssa. Tulevana vuonna 41 vuotta täyttävä seuraikoni on lyönyt runkosarja ja pudotuspelit huomioiden pääsarjassa huimat 1837 juoksua.

Kaudella 2002 lopullisen läpimurtonsa Sotkamon Jymyn superpesismiehistöön iskenyt Roope Korhonen jatkaa ansiokasta ja pitkää pelaajauraansa Superpesiksessä. Sopimus kattaa kauden 2022 ja pitää sisällään option vuodesta 2023.

– Motivaatiota ja nälkää jäi viime kaudesta suunnattomasti. Ei käynyt mielessäkään, että lopettaisin tällaisen uran nelossijaan, Korhonen lataa.

Viime kausi oli Korhosen pitkällä uralla vasta toinen, joka päättyi ilman mitalia. Uunituoreen sopimuksen allekirjoittanut Korhonen välittää kiitokset myös pelikenttien ulkopuolelle.

– Sain työnantajan kanssa sovittua työkuviot pesäpallon kannalta joustavaksi. Suomen mestaruus on ainoa tavoite, Korhonen avaa ajatuksiaan.

Roope Korhonen ei halua jossitella lopettamisen jälkeen.

Kaikkien aikojen lyöjätilaston kakkostilaa hallussaan pitävä, Jymyn monivuotinen kapteeni kertoo, että paraikaa käynnissä oleva Hiukan pesäpallostadionin remontti oli myös omalta osaltaan kallistamassa vaakakuppia.

– Onhan se hienoa nähdä ja kokea vielä pelaajanakin, mitä tuo uudistettu stadion tuo mukanaan.

Vuosien aikana uransa jatkoa miettinyt Korhonen on turvautunut entisen pelikaverin neuvoihin.

Oravan Aki silloin aikoinaan minulle sanoi, että: ”pelaa niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja ettei tarvii jossitella jälkikäteen”. Tuota olen noudattanut, Korhonen vahvistaa.

Superjymyssä Korhosen jatkosopimus oli iloinen, mutta toisaalta myös odotettu uutinen.

– Tiesin, että Roopen tavoitteena ja unelmana on lopettaa ura mestaruuteen, toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi ja haluaa niin ikään välittää kiitokset OP Koti Kainuulle, joka työnantajana jousti ja antoi Roopelle mahdollisuuden painottaa pesäpalloa arjessaan tulevan kauden aikana.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2022
Roope Korhonen (s. -81) optio 2023
Niilo Piiponniemi (s. -91) toistaiseksi
Joni Rytkönen (s. -93)
Riku Niemi (s. -97)
Oskari Lukkari (s. -99)
Kalle Kuosmanen (s. -01) optio 2023
Niko Tuikka (s. -02)
Atte Kuosmanen (s. -02)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)
Aleksanteri Huotari (s. -03)

2023
Niko Korhonen (s. -92)
Lauri Rönkkö (s. -94)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Jere Heikkinen (s. -03)

Sopimusneuvottelut jatkuvat. Valmennusjohto julkaistaan kokonaisuudessaan lokakuussa.