Roope Korhonen jälleen kehissä – ”Pahimpia olivat pelipäivät”

– Olihan se pitkä aika.

Roope Korhosen äänestä paistaa läpi helpottuneisuus. Takana on yli kuukausi pelaamattomuutta, sillä Korhonen loukkasi nilkkansa Koskenkorvalla toukokuun lopussa. Sivuun jäi koko kesäkuu ja heinäkuun alku, kunnes paluu oli mahdollista viime sunnuntain ottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Pitkä poissaolo ei ollut konkaripelaajan mukaan helppoa, varsinkaan henkisesti.

– Se oli tervanjuontia. Kun on tottunut liikkumaan ja tekemään niin ei oikein osaa nauttia siitä tyhjänä olosta. Henkisesti se on kova paikka kun ei pysty tekemään mitään, Korhonen huokaa.

– Pahimpia olivat pelipäivät. Sitä on terveenä saattanut huonon pelin jälkeen miettiä, että miksi piti edes pelaamaan lähteä, mutta nyt osaa arvostaa ihan eri tavalla pelaamaan pääsemistä.

Aluksi turvonnut nilkka hankaloitti tavallisia arjen askareitakin, mutta Korhosen mieli alkoi kirkastua heti, kun turvotus alkoi laskea ja liikkuminen helpottua. Yhtäkkiä alkoi myös puhelin pärrätä: monet olivat kyselemässä lyöjätykin kunnon perään ja ohjeita kuntouttamiseenkin löytyi yllin kyllin.

– Toinen sanoo, että laita kylmää ja toinen sanoo, että laita kuumaa. Ketä siinä nyt uskoo, Roope nauraa.

Nilkuttavaa Roope Korhosta autetaan kohti pukusuojaa. Loukkaantuminen tapahtui tiistaina 26. päivä toukokuuta vieraskentällä Koskenkorvaa vastaan.

Nilkuttavaa Roope Korhosta autetaan kohti pukusuojaa. Loukkaantuminen tapahtui tiistaina 26. päivä toukokuuta vieraskentällä Koskenkorvaa vastaan.

Paluuta ei tehty kuitenkaan liian hätäisesti. Kauden 2013 tehotilaston voittaja malttoi odottaa niin pitkään, kuin tarve vain vaati.

– Yritän pitää nyt huolen, ettei muuta tulisi. Usein tulee loukkaantumiskierre, jos lähtee liian soitellen sotaan, mutta ei tässä auta liian passiiviseksikaan jäädä, Korhonen tuumii.

– Kun tätä ei tarvinnut leikata niin nyt sitä miettii, että mitä kaikkea joutuu sellainen pelaaja käydä läpi, joka joutuu leikkauksiin. Nyt sitä ymmärtää, miten mikään ei ole itsestäänselvyys, Roope lisää.

Paluuottelussa lyötyjä kertyi tilille kolme kappaletta, joista toisen jakson kaksi osumaa olivat vielä jakson kulun kannalta olennaisia iskuja. Pitkä pelitauko voisi sekoittaa pelituntumaa, mutta siihen kuoppaan ei Korhonen antanut itseään ajaa.

– Täyttä pelitatsiahan siinä on vaikea pitää, mutta en tehnyt siitä itselleni peikkoa. Tavoitteena on nyt se, että saan itseni kuntoon loppukaudeksi eikä se, että kuinka monta juoksua saan palattuani lyötyä.

Roope Korhosen lyöntejä näkee tänään livenä Kiteen Rantakentällä, kun Sotkamon Jymy matkustaa Kiteen Pallon vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18 ja peli on kuultavissa suorana JymyRadiosta Radio Kajauksen aalloilta tai nettiradiosta.

Jymyradioon pääset tästä linkistä.

-AH