Roope Korhonen mursi Kirin

Jyväskylän Kiri – Sotkamon Jymy 0-2 (1-3, 1-7)

Ottelun tilastot

Yli 2000 katsojaa todisti Jyväskylässä Hippoksen pesäpallostadionilla Sotkamon Jymyn voiton lisäksi Roope Korhosen historiallista lyötyä juoksua. Korhosen ensimmäinen lyöty pelissä oli hänen urallaan 1000. lyöty juoksu Superpesiksessä, kun mukaan lasketaan sekä pudotuspelit että runkosarja. Roope itse ei ollut tietoinen rajapyykin ylityksestä, eikä loppujen lopuksi edes kaivannut syöttötuomari Matti Lähteenmäki tarjoamaa pelipalloa itselleen muistoksi.

– Tämä on ollut loukkaantumisten sävyttämä kausi. Nyt on mukava päästä peliin takasin kiinni. Kun kesäkuun huilailin ja pidin jalkaa kattoa kohti, niin ajattelin, että kunhan pääsisin pelaamaan niin sekin olisi plussaa, Korhonen hymyili.

Ottelu etenikin ensimmäisellä jaksolla varsin tasapäisesti, siitä piti huolen kotijoukkueen lyöjäjokeri Hannu Kiukkosen kavennus toisessa vuoroparissa. Jymy vastasi Roope Korhosen kotiutuksella heti seuraavalla tasoittavalla ja 3-1-tilanne jäi lopulta jakson loppulukemaksi.

– Pelattiin vahva peli monella osa-alueella. Osasin aavistella tätä joukkueesta, suunta on ollut viime aikoina nousujohteinen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Toisen jakson jännite raukesi lopulta jo Jymyn ensimmäisessä sisävuorossa. Roope Korhosen juoksun arvoinen keskisaumalyönti muuntautui lopulta pajatsoksi asti, kun pallo kimmahti Kirin 3-koppari Miikka Matikan räpylän kautta mainosaidan alitse kauas taakse. Korhosen verkkaisella vauhdilla juoksema kunnari oli lopulta niin hupaisa tilanne, että koko joukkue pelinjohtajaa ja seuraavaa lyöjää myöten pinkaisi 3-pesälle juhlimaan tyhjentynyttä kenttää.

Jymyn seuraava peli pelataan torstaina 30.7. kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla Pattijoen Urheilijoita vastaan. Tuo ottelu alkaa klo 18.

-AH