Roope Korhonen nosti Jymyn voittoon

Roope Korhosen vaakamailalyönnit olivat valttia torstai-illassa, kun Sotkamon Jymy ja Kiteen Pallo kohtasivat toisensa Hiukan pesäpallostadionilla. Jokeripaidassa nyt kolme ottelua pelannut Roope on lyönyt noissa otteluissa yhteensä 13 (1+12) juoksua, joista kahdeksan mies iski tämän illan aikana, kun Kiteen Pallo kaatui jaksoin 1-0 (4-4, 2-2, 4-1). Jännitystä yleisölle tarjottiin siis koko rahan edestä.

– Kaikissa pienissä asioissa, mitä pelin sisällä pitäisi tehdä, tuperrettiin tai epäonnistuttiin, Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen tilitti.

– Näitä nahuja pelejä tulee syksylläkin. Se ei mene aina niin, että kun saa pään auki niin on 6-0 taululla. Siinä mielessä on hyvä, että tulee tällainen peli, joka vähän kouluttaa porukkaa, Korhonen jatkoi.

Kiteen aloitus otteluun yllätti sekä pelaajat, että yleisön. Kiteen ykköspalkitun Toni Laakson lyönti ponnahti etutilanteessa ykköspesän vieressä seisseen Kosti Rautiaisen ja 3-pesällä majailleen Niko Korhosen ohi ja onnistui karkaamaan 3-pesän päältä aina kunnariksi asti: tilanne vieraille 3-0.

– En ole nähnyt tuollaista lyöntiä, että pallo tippuu kahteen metriin ja menee sektorista läpi. Se oli käsittämätön merkkausvirhe, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ihmetteli.

Jymy ajoikin koko jakson ajan Kiteetä takaa ja onnistui Immo Rautiaisen, Kosti Rautiaisen ja Roope Korhosen kahdella lyödyllä juoksulla kampeamaan itsensä tasoihin, vaan ei ohi.

– Ensimmäinen jakso lipui käsistä hyvän alun jälkeen. Turhaan päästettiin kaveri tasoihin vaikka hekin antoivat meille lahjalla, Kiteen pelinjohtaja Sami Purmonen kommentoi.

Jani Komulainen ja Roope Korhonen pistivät tanssiksi pikimmiten Roopen kunnarin jälkeen kuin Jormuan lavalla konsanaan. Roopen lyöntivire ei ole notkahtanut jokeripaidassa, mies on tällä hetkellä lyöjätilastossa toisena (5+57) vain yhden lyödyn juoksun päässä piikkipaikkaa pitävästä Janne Mäkelästä (3+60).
Jani Komulainen ja Roope Korhonen pistivät tanssiksi pikimmiten Roopen kunnarin jälkeen kuin Jormuan lavalla konsanaan. Roopen lyöntivire ei ole notkahtanut jokeripaidassa, mies on tällä hetkellä lyöjätilastossa toisena (5+57) vain yhden lyödyn juoksun päässä piikkipaikkaa pitävästä Janne Mäkelästä (3+60).

”Nämä ovat hienoja vääntöjä”

Toisella jaksolla Jymy oli jälleen kerran takaa-ajajan asemessa. Kaksi kertaa johdossa käynyt Kitee joutui kuitenkin toteamaan Roope Korhosen tällä hetkellä suunnattoman iskukykyiseksi miehen puhkaistaessa sauman kaksi kertaa rikki ja tuoden Jymy jälleen kerran tasoihin.

Kitee otti kuskin paikan vielä kerran neljännensadannen runkosarjaottelun pelanneen Sami Partasen välilyönnillä, joka vei vieraat supervuorossa arvokkaaseen 1-0-johtoon.

Vaan mitä vielä.

Roope Korhonen oli päättänyt tosissaan kaataa Kiteen vaikka yksin ja siihen muodostui supervuorossa mahdollisuus ajolähtötilanteessa.

Ensin tilanne tasoittui vastustamattomalla välilyönnillä, jonka jälkeen mies siirrettiin uudemman kerran Korhosen lyönnillä 3-pesälle. Korhosen viimeinen, kakkossaumaan suunnattu lyönti oli ottamaton ja karkasi lopulta 2-koppari Ville Postin räpylän alta juoksuradan paremmalle puolelle, jolloin Korhonen kiersi kunniaa yli parituhatpäisen yleisön revetessä suosionosoituksiin. Supervuoro näin Jymylle 4-1.

– Ulkopelivaihdokset tekevät sen, että meiltä puuttuu syvyys 1-tilanteessa ja sitä kautta vastustaja saa peliä purettua, Kuosmanen analysoi.

– Nämä ovat hienoja vääntöjä ja antavat jatkoa varten paljon, sillä olihan pelissä myös hyviä asioita. Jos tällä kokoonpanolla mennään, niin treenaamme kyllä maanantaina ja tiistaina Kouvolassa tiukasi, hän lisäsi.

Joukkueet siirtyvät viikonlopun ajaksi Itä-Länsi –tauolle. Tauon jälkeen tiistaina Jymy kohtaa vieraskentällä alkukaudesta hieman päätään nostaneen Kouvolan Pallonlyöjät.

Ottelun tilastot

-AH