Roope Korhosen huippuvire lannisti KaMan

Sotkamon Jymy palasi kahden vierasottelun jälkeen kotiareenalleen Hiukkaan. Sunnuntai-illan vieraaksi saapunut Kankaanpään Maila jäi Sotkamossa juoksuitta jaksoin 1-0 (0-0, 22-0). Ensimmäisen jakson nuhjaaminen tiesi kuitenkin yhden pisteen katoamista Pesäpalloliiton pohjattomaan laariin ja samalla kilpailu runkosarjan voitosta Vimpelin Vedon kanssa tiivistyi. Yleisöä sitkeästi jatkuneeseen kesäsateeseen oli saapunut 1537 silmäparia.

Avausjaksolla aneemista

Avausjaksolla vieraat rakensivat heti palottoman perusajolähdön, mutta tuloksena oli lopulta vain yksi kotiutusyritys, kun sekä Jesse Jokela että Jukka Latvala iskivät viimeisellään laittomat. Alun painostus jäikin sitten Mailan ainoaksi jaksolla, sillä loppujaksolla ei keltaisessa vieraspaidassaan (sakkojen pelossa?) esiintynyt joukkue enää tilannetta saanut.

Kotijoukkueen parhaat hetket osuivat toisen tasoittavalle, jolloin violetti-oranssit rakensivat kolme tilannetta. Lähimpänä oli Mikko Korhosen kupperiyritys, jonka polttaja Mika Ihanamäki kuitenkin kävi katkaisemassa.
Kolmannessa vuorossa vieraiden lukkari Jussi Kivelä loukkasi nilkkansa ja lautasen ääreen asteli persoonallisella tyylillään syötellyt Jukka Latvala.

Neljännen tasoittavalla Jymy joutui tekemään jokerivaihdoksia ja samalla Saku Hakkaraisen ja Lauri Rönkön pelioikeudet seuraavaan ykkössarjaotteluun paloivat iloisella liekillä. Jakson voittojuoksua kotijoukkue pääsi yrittämään kerran töhrittyään ensin yhden helpon takapalon 1-3 –vaihdossa. Tasapelin Kankaanpäälle pelasti Antti Rinnevuori komealla, youtube-tasoisella syöksykopillaan Roope Korhosen kanuunaan.

Roope Korhonen siirtyi illan ottelun peräti yhdeksällä osumallaan (2+9) lyöjätilaston kärkeen ohi Janne Mäkelän (3+67) ja Jukka-Pekka Vainionpään (1+73). Roopella lyötyjä on tällä hetkellä yhteensä 76 (7+69) kappaletta.

Toisella tärähti

Jälkimmäinen jakso ratkesi pitkälti jo avausvuorossa. R. Korhonen tälläsi ajolähdössä merkistä 2-luukkuun ja tuloksena 1+2 juoksua, kun edellä mennyt Toni Kohonen jäi odottamaan ohitusta 3-pesän eteen. Neljännen pinnan tarjosi Lauri Rönkkö niin ikään 2-luukusta. Kankaanpään vaisun tasoittavan jälkeen ottelu ratkesi lopullisesti toisessa vuorossa: ensin Roope veivasi 3-rajanäpillä 5-0 ja seuranneessa takatilanteessa vieraiden 3-polttaja otti väärään aikaan askeleen keskelle. Pallo Hiukkaan ja digitaalit näyttivät hetkessä numeroita 8-0.

Loppujakso olikin sitten enää numeroiden kaunistelua, kun kotijoukkueen lyöntipeli vapautui ja vierasjoukkueen liike ulkona väheni. Loppunumeroiksi muodostuivat lopulta hulppeat 22-0.

Palkinnon arvoisesti Kankaanpäästä esiintyivät kärkikaksikko Jouni Itävalo ja Jonne Kemppainen. Kotijoukkueesta palkintokaappiinsa lisätilaa saivat järjestellä hurjat tehot 2+7/4/12 kl kasannut Roope Korhonen ja tällä kertaa siepparin paikalla pelannut toinen vasuri-iskijä Jani Komulainen.