Roope Korhosen saappaissa – Äänessä Aki Orava

Miesten Superpesiksen runkosarja on muutamaa peliä vaille paketissa ja loppuhuipennus on monien joukkueiden osalta kutkuttavan jännittävä. Mielenkiintoisessa tilanteessa elää myös Sotkamon Jymy. Joukkueen pääkotiuttaja Roope Korhonen on toistaiseksi loukkaantuneena, jolloin vastuu kotiuttamisesta jakaantuu muille pelaajille, kuten Roopen numeron sisäpelissä ottaneelle Aki Oravalle. Aki on painanut numeron neljä ennakkoluulottomasti hihaansa, josta tuloksena kahdessa edellisessä ottelussa syntyneet 1+5 lyötyä juoksua.

– Nyt kun Roope on poissa, on muiden pakko ottaa vastuuta ja se sopii minulle kyllä mainiosti, nyt on se hetki loistaa. Lyöntivire on ollut tuloillaan, mutta ei kuitenkaan ihan vielä ole puhjennut täyteen loistoon. Täytyy tietenkin muistaa, että kun tilannemäärät ovat kohdallani nousseet, niin tuurillekin on jäänyt sijaa, huiman itseluottamuksen omaava Aki toteaa vaatimattomana.

Helposti voisi kuvitella, että Korhosen kaltaisen pelaajan rooliin astuminen toisi otsalle hikikarpaloita ja käsiin pientä tärinää, mutta Orava vakuuttaa, että hänen kohdallaan tilanne on päinvastainen.

– Roopen sisäpeliroolin täyttäminen on tuonut omalla kohdallani enemmänkin sytykettä. Nyt minulta odotetaan paljon ja haluan vastata huutoon. Tietenkään Roopen saappaita ei noin vain täytetä, hän kun on ollut Jymyn pääkotiuttaja jo vuosia. Olen kuitenkin päättänyt, että minusta tämä ei jää kiinni, kertoo Orava päättäväisyyttä puhkuen.

Kuva: Miska Puumala

Kilpailu se on joka kannattaa

Aki Orava on koko kauden käynyt leikkimielistä kilpailua joukkuetoveri Jimi Heikkisen kanssa siitä, kummalla on tilillään enemmän lyötyjä juoksuja. Kisa käy hyvin kiivaana, kun runkosarjaa on enää kaksi ottelua jäljellä. Jimillä on lyötyjä juoksuja kasassa 3+24 ja Akilla taasen 2+24.

– Tässä välissä täytyy korjata, ettei kisassamme ole mitään leikkimielistä. Sydäntäni suorastaan raastoi, kun edellisessä pelissä Nurmoa vastaan luulin jo saaneeni Jimiä taas yhdellä lyödyllä kiinni, mutta niin vain se karvanaama tuli ja löi vielä minun jälkeeni 2-0 –johtojuoksun, runkosarjan viimeistä kotipeliä muisteleva Orava nauraa.

Akille kisa toimiikin hyvänä motivaattorina, mikä on Jymy-fanien kannalta positiivinen ilmiö.

– Loppukauden yksi tärkeä tavoite on se, että Jimi ei saa karata liian kauas lyöjätilastossa. Tätä oli helpompi toteuttaa vielä silloin, kun olimme lyöntijärjestyksessä peräkkäin. Silloin saatoin ”ihan vahingossa” nostaa viimeisen lyönnin kopiksi, jotta tilanne ei jatkuisi Jimille, Orava myhäilee pilke silmäkulmassa.

Sotkamon jäljellä olevat kamppailut runkosarjassa ovat Koskenkorvaa ja Kouvolaa vastaan vieraissa. Pian nähdäänkin, onko Akista vielä täyttämään Roope Korhosen suurikokoiset saappaat ja kumpi on lyöjätilastossa lopulta korkeammalla, Vaasan Mailan itsevarma kasvatti vai Kainuun korpien karvanaama Jimi Heikkinen.

-AH