Roope räjäytti pankin

Sotkamon Jymy haali itsellensä kolmen pisteen voiton, kun se päihitti Pattijoen Urheilijat tiukan taiston jälkeen 2-0 (5-2, 8-4). Toisen jakson voitossa pitkään kiinni olleen Pattijoen lannisti Roope Korhonen, joka täräytti yhdellä lyöntivuorollaan tilanteen kolmen juoksun takaa-ajoasemasta yhden juoksun johtoasemaksi ja räjäytti samalla Hiukan pesäpallostadionin runsaslukuisen yleisön (2812) valtaisiin suosionosoituksiin.

– Varmasti viihdyttävä pesäpalloilta Hiukassa. Näitä on nyt pelattu kolmen viikon aikana ja nämä ovat vääntöpelejä. Syksyllä näitä takaa tulemisia ja voittoon nousemisia joudutaan tekemään varmasti, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi.

Yleisöä ja tunnelmaa Hiukassa riitti.

Yleisöä ja tunnelmaa Hiukassa riitti. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Jymyn voittoon päättyneen ensimmäisen jakson jälkeen ottelu alkoi toden teolla elää toisella jaksolla. Ensimmäinen juoksu Jymylle syntyi onnekkaasti harhaheitolla, kun Topi Kososen kakkospesälle nykäyksen jälkeen viskaama pallo karkasi pesää vartioineelta pelaajalta aina juoksuradalle asti. Pattijoki pääsi kuitenkin tasoittamaan Pertti Mäkelän välilyönnillä.

Sitten alkoi Pattijoen toimesta tapahtua. Vain parin lyöjän ollessa enää Pattijoen toisessa sisävuorossa jäljellä, täräytti Pertti Mäkelä pallon 1-tilanteessa kakkosjatkeelta läpi kohti stadionin takaporttia ja kiersi Antti Korhonen edellään kunnarin. Tämän jälkeen Marko Pelkonen iski vielä saumasta Pattijoen 4-1-johtoon.

Aki Orava palasi kuuden ottelun tauon jälkeen hymyillen Jymyn kokoonpanoon. Aki toi yhden juoksun, keräsi kolme kärkilyöntiä ja oli mies paikallaan siepparin tontilla.

Aki Orava palasi kuuden ottelun tauon jälkeen hymyillen Jymyn kokoonpanoon. Aki toi yhden juoksun, keräsi kolme kärkilyöntiä ja oli mies paikallaan siepparin tontilla. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Neljäs vuoropari kaiken muuttaa voi

Aina neljänteen vuoroon asti pinteessä ollut Jymy oli äärimmäisen likellä menettää jakson Pattijoelle. Yhden palon tilanteessa ykköstilanteen purku meinasikin jo tuottaa riemunkiljahduksia raahelaisten leirissä, kun Kosti Rautiaisen lyömä pallo jäi siepparina oleilleen Harri Kolehmaisen hanskaan.

Edellisestä, lähes identtisestä tilanteesta palon tehnyt Kolehmainen ei erehtynyt kiinniotossa tälläkään kertaa, mutta viskasi pallon piirun verran vaikeasti kohti kakkospesää, jossa polttoheittoa odotellut Pertti Mäkelä ei nyt saanutkaan palloa liimattua räpyläänsä.

– Näytti siltä, että saamme toisen palon viimeiseen vuoroon. Lapsusvirhe ja tilanne päälle, Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen harmitteli.

– Harmittaa verrattuna siihen, että kahden palon ykköstilanne ja kolmen juoksun johto vaihtuivat yhden palon kakkostilanteeseen ja sitä kautta ajolähtöön, hän jatkoi.

Harhaheiton ja Aki Oravan saumalyönnin seurauksena syntyneen yhden palon ajolähdön paine takaa-ajo tilanteessa osui aivan oikealle henkilölle: jokeriksi vaihdetulle Roope Korhoselle. Mies tälläsi pallon ensin väliin ja tämän jälkeen vastustamaton kentän halkaisu koppareiden välistä tehosi yleisöön samalla tavalla kuin nuotioon heitetty bensiini: Hiukan yleisö roihahti suosionosoituksiin ja miehet kiersivät pesänvälejä aina niin kauan, kunnes tilanne oli taululla Jymyn eduksi 5-4.

Ykköspalkittu, kunnarinlyöjä Korhonen itse pysyi vaatimattomana suorituksestaan.

– Minä tuossa aamupäivällä löin treeneissä tuohon keskelle taakse sellasia ihan kohtalaisia laakoja ja huomasin, että pallo kulkee tänään aika lujaa. Yritin siihen jo pari kertaa aiemminkin lyödä, mutta ei onnistunut, joten viimeisessä paikassahan se pitää sitten käyttää, Roope sanaili.

Voitollaan Jymy jatkaa sarjan kärjessä Vimpeli kannoillaan. Runkosarjan loppu huipentuu kahden vieraspelin lisäksi kahteen huippujännittävään kotipeliin, joissa vastaan asettuu sarjassa neljäntenä oleva Joensuu ja toisena majaileva Vimpeli. Joensuuta vastaan pelataan tulevana sunnuntaina 28.7. klo 17.

Ottelun tilastot

Oikealla illan sankari Roope Korhonen ja onnittelemaan rientänyt joukkue. Koko illan aikan Roope tälläsi juoksuja yhteensä viisi (1+4) kappaletta.

Oikealla illan sankari Roope Korhonen ja onnittelemaan rientänyt joukkue. Koko illan aikan Roope tälläsi juoksuja yhteensä viisi (1+4) kappaletta. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Huomasitko tätä?

• Roopen kolmattasadatta runkosarjaottelua juhlittiin näillä sivuilla jo toistamiseen. Allekirjoittanut on yhtä ihmeissään kuin te otteluraportin lukijatkin ja lupaa saada asiaan selvyyden viimeistään seuraavaan pelipäiväblogiin mennessä.

• Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen oli omien sanojensa mukaan hakenut mielenrauhaa mustikanpoiminnalla tiistaina Vimpeliä vastaan koetun tappion jälkeen. Epäselväksi jäi, onko marjamättäällä meditoinnille tarvetta myös tämän iltapuhteen jälkeen.

• Aki Oravan paluuseen liittyviin kysymyksiin löytyy vastaus täältä

-AH