Roopelle tonni täyteen

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 2-1 (1-4, 6-3, 3-1)

Ottelun tilastot

Sää ei ollut ainoa ailahteleva asia Hiukassa sunnuntaina: sadekuurojen ja auringonpaisteen vuorotteleva tanssi kuvasti Jymy-pelaajien otteita. Ottelun alussa homma ei sujunut lainkaan, mutta toisella jaksolla kotijoukkue sai peliinsä otetta.

– Kossun räiskyvyys ei tullut yllätyksenä. Enemmän yllätti se, että olimme tosi vaisuja, Jymyn parhaana palkittu Roope Korhonen manaili.

Kossu avasi molemmat jaksot ryppäillä juoksuja ja johtivatkin peliä molempien jaksojen alussa kolmella juoksulla. Ensimmäisellä jaksolla Jymy ei tästä toennut, mutta Roope Korhosen yksittäiset kotiutukset ja Jani Komulaisen upea 3-rajatillikka toivat Jymyn tasoihin ja lopulta ohi toisella jaksolla. Janin rajalyönnillä olisi voinut tulla useampikin juoksu etupesien ollessa täynnä, mutta Kossun ulkokenttä löysi pallon hämmästyttävän nopeasti Hiukan rantatöyrään takaa.

– Ensimmäinen jakso aloitettiin sisällä huonosti ja päämiehet epäonnistuivat vaihdoissa, niin se sama levy jäi ulkopeliin päälle, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tilitti.

– Toisella jaksolla oli kova nousu 3-0 -tilanteesta. Muutama pelaaja otti joukkueen reppuselkään, Kuosmanen jatkoi.

Supervuorossa kairatun voiton lisäksi riemua toi Roope Korhosen ylittämä rajapyykki: hurjassa lyöntivireessä oleva Roope ylitti kautta aikain kymmenentenä pelaajana tuhannen tehopisteen rajan Superpesiksessä. Roope iski juoksuja Kossun ulkokentästä kaikkiaan kuusi kappaletta.

Roope Korhonen suhtautui lyöntivireeseensä suhteellisen tyynesti.

– Ensimmäisellä jaksolla tuli aika huonoja osumia. Päätin vaihtaa sitten kupperiin, kun ei vaakamaila kulkenut.

Lajin helppous viehättää.

Sotkamon Jymyn kausi jatkuu torstaina 9.6. klo 18 kotipelillä Kiteen Palloa vastaan.

Roope_1000_tehopistetta_1x1_FINAL

Teksti: Antti Haapasalo
Artikkelikuva: Janne Kuronen