Roopen ruuti oli kuivaa

Sotkamon Jymy – Jyväskylän Kiri 1-0 (5-1, 3-3)

Ottelun tilastot

Roadtrip hyrähti käyntiin hienoissa merkeissä Tampereella Kaupin pesäpallostadionilla. Pirkanmaalainen pesisyleisö näki varsin tapahtumarikkaan ottelun, jossa johtoasemasta kamppailtiin rinta rinnan.

Niilo Piiponniemi kiiruhtamassa kohti 2-pesää. Kuva: Petri Koskinen

Jymyltä jalustalle kotiutusten osalta nousi Roope Korhonen, joka iski kahdeksasta Jymyn juoksusta yhteensä viisi kappaletta. Vaikka ilma ei ollutkaan helteinen, liikkui pallo Roopen mailasta hengästyttävällä nopeudella.

– Ei sillä kelillä ole ollut mulle ikinä niin merkitystä. Musta tuntuu, että kun on viileämpi, niin lähtee vielä lujempaa.

Lyötyjä juoksuja Roopella on nyt neljässä pelissä yhteensä 1+18 kappaletta.

Ensimmäisellä jaksolla Jymy irtautui kolmannessa vuoroparissa Toni Kohosen läpilyönnillä. Kova laakalyönti kimmahti syöksykoppia yrittäneen Juho Määttälän räpylästä 3-koppari Miikka Matikan ohi kahden juoksun arvoisesti. Toisella jaksolla kaulaa teki Roope Korhosen tirvaisu 2-rajasta. Kiri kuitenkin onnistui nousemaan vielä tasoihin, ja kun viimeinen vuoropari oli kumpaiseltakin juoksuton, kirjattiin jakson loppulukemiksi 3-3.

Voittojuoksua pääsi Jymyltä yrittämään esimerkiksi Roope Korhonen, peräti kahteen otteeseen.

– En mä ihan tyytyväinen ole, kun tuo viimeinen lyöntivuoro oli niin surkea. Vaikka mulla on viisi lyötyä, niin se oli voittava tilanne, pitää loppuun asti jaksaa keskittyä ja lyödä kunnolla, Roope manasi omia yrityksiään.

Sotkamon Jymyn fanien Etelä-Suomen jaosto piti hienoa meteliä läpi ottelun.

Jymy pelaa huomenna vieraspelin Kankaanpäässä klo 17. Roadtrip-kiertue huipentuu tiistaina Helsinkiin Sonera Stadiumille, jossa Jymy kohtaa klo 18 alkavassa ottelussa Kouvolan Pallonlyöjät.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Rami Myllymaa Riiviö Photography,