Runkosarja huipentuu El Klassikkoon: ”Riskinottaminen on varmasti kovempaa”

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 9.8. klo 18, Hiukan pesäpallostadion

Superpesiksen runkosarja saatetaan päätökseen tiistain kierroksella. Sotkamossa sarja huipentuu kärkiotteluun, jossa Vimpelin Veto saapuu Jymyn vieraaksi. Edellinen kamppailu kesäkuussa päättyi Vimpelin Saarikentällä Jymyn niukkaan voittoon kotiutuskisassa. Nyt joukkueet tekevät toisen tasonmittauksen juuri pudotuspelien alla.

– Eiköhän molemmat joukkueet halua toisensa voittaa ja lähteä pleijareihin voitto taskussa, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen pohtii.

Vimpelin Veto on hävinnyt kesän aikana vain kaksi peliä, ensimmäisen kerran juuri Jymylle ja toisen tappion se kärsi Joensuun Mailalle sunnuntaina. Vaikka runkosarjan voitto onkin jo Vimpelille varmistunut, arvelee Kuosmanen tiistain kamppailusta syntyvän varsin mielenkiintoinen.

– Uskon, että kovatasoinen peli on tulossa. Molemmat pääsevät aika vapautunesti pelaamaan ja aika kovaa lyöntipeliä varmaan nähdään.

– Pelirohkeus ja riskinottaminen on varmasti kovempaa, kuin normaalissa runkosarjaottelussa.

Niilo Piiponniemi taistelee etenijätilaston voitosta.
Niilo Piiponniemi taistelee etenijätilaston voitosta.

Tilastovoitot taistelussa

Yksi mielenkiintoinen asia seurattavaksi Jymyläisittäin on kamppailu etenijäkuninkuudesta. Vimpelin Sami Haapakoski johtaa tällä hetkellä etenijätilastoa 68:lla tuodulla, mutta Jymyn Niilo Piiponniemi on ainoastaan kahden tuodun juoksun päässä 66:lla tuodulla. Periaatteellinen mahdollisuus on myös Mikko Kanalalla, jolla tuotuja on 63 kappaletta. Tämän lisäksi Sami Haapakoski kamppailee myös kärkilyöntitilaston voitosta.

Roope Korhosella on myös mahdollisuus rikkoa ensimmäisen kerran urallaan 100 lyödyn juoksun raja. Lyötyjä Korhosella on tällä hetkellä 3+91 kappaletta.

Lippuale Jymykaupassa – alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Runkosarjan viimeiseen kotipeliin 9.8. Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välillä myydään nyt ottelulippuja Jymykaupan kautta erikoishintaan:

Aikuiset: 10€
Opiskelijat/Eläkeläiset: 8 €

Tämän lisäksi alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi!

OSTA LIPPU TÄÄLTÄ

Kentällä myydään ottelun aikana jälleen myös rajoitettu määrä haluttua Sotkamon Jymyn t-paitaa viiden euron kappalehintaan. Tervetuloa kannustamaan!