Runkosarja päättyi tappioon – tosipelit alkavat perjantaina

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 1-2 (1-3, 16-4, 0-1)

Ottelun tilastot

Runkosarja saatiin vihdoin ja viimein pakettiin. Jymy varmisti sijoituksensa runkosarjassa jo edellisellä kierroksella, vaikka koki tänään kotitappion Ankkureille sateisessa Hiukassa.

Jymyn rosterissa nähtiin voimakkaasti vaihtuvuutta, kun Korhosista Antti, Topi ja Jussi huilasivat merkityksettömän ottelun ennen perjantaina alkavia pudotuspelejä. Superpesisdebyytin tänään teki 17-vuotias Kalle Kuosmanen, joka on pelannut vahvan kauden Jymyn ykköspesisjoukkueessa, Jaguarsseissa.

Jos oli keli kehno, niin oli myös Jymyn aloitus ensimmäisellä jaksolla. Ankkurit löivät hyvillä juoksuilla itsensä johtoasemaan, eikä Jymy saanut kurottua eroa kiinni. Tilanteenrakentelu tökki Jymyn sisäpeliä avausjaksolla.

Toisella juoksulla kuitenkin ketsuppipullo aukesi, kun keulamiehenä pelannut Jere Vikström kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Jymy oli juuri täyttäm,ässä ajolähtöä, kun Vikström teki sen taas. 1-3 -tilanteen karvauksessa Vikström karkasi 3-pesältä kotipesän turviin osoittaen melkoista pelisilmää.

Katso Jeren oivallus alta!

Toisen jakson ilotulitus jatkui ja sisäpeli rullasi kauttaaltaan. Jymylle selkeä jaksovoitto toiselta jaksolta.

Supervuoroparissa Ankkurit rakensivat tilanteen ja siirtyivät johtoon Markus Hallasuon lyödyllä juoksulla. Jymyn sisävuorolla epäonnistuneet lyöntisuoritukset söivät mahdollisuudet nousta takaa rinnalle ja ohi, joten supervuoron myötä kaksi pistettä lähti Ankkureiden mukaan.

Joni Rytkönen toi ottelussa kaksi juoksua ja ylitti kautta aikain neljäntenä pelaajana maagisen seitsemänkymmenen tuodun juoksun rajapyykin, mikä on jo erinomainen suoritus. Tämän lisäksi mies saalisti kahdeksan kärkilyöntiä, joilla nousi yli kahteensataan kärkilyöntiin.

Nyt käännetään kuitenkin katseet pudotuspeleihin!

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Perjantaina alkavissa puolivälierissä Jymy kohtaa siis Pattijoen Urheilijat. Ensimmäinen ottelu pelataan Hiukassa perjantaina klo 17:30. Tervetuloa kannustamaan Jymy voittoon!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen