Runkosarja pakettiin – ”Nyt pitää näyttää todellinen minä!”

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 0-1 (4-5, 1-1)

Ottelun tilastot

Torstaina Sotkamon Hiukassa paketoitiin niin ylempi jatkosarja kuin runkosarjakin. Joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet viime aikoina illasta toiseen, kun joukkueet ovat kääntäneet katseitaan jo tulevana sunnuntaina alkavaan pudotuspelisyksyyn. Tänään kuitenkin jo tälle jatkosarjalle tyypillisesti vierasjoukkueen rosterissa oli huomattavia muutoksia.

Tämä nyt ei kuitenkaan takaa vielä mitään, sillä kentällä kahdesta joukkueesta vierailevilla oli huomattavasti enemmän halua voittaa ottelu.

– Meillä oli ajatus jo muualla. Vaikutti vähän siltä, että se olisi nollattu tämä peli jo ennen itse peliä, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.


Topi Korhosen hyvät ulkopelisuoritukset saivat jatkoa myös tänään. Se ei kuitenkaan tänään riittänyt.

Vedon nuorekas joukkue nousi avausjaksolla takaa-ajoasemasta rinnalle ja lopulta aina 5-4 -jaksovoittoon. Jakson ratkaisupelaajana operoi paluun Vimpeliin tehnyt Tuomo Lönnmark.

Toisella jaksolla Jymyn koneisto ei sykähtänyt vieläkään käyntiin, vaan sisäpeli sakkasi tai lyöntiratkaisut uupuivat kriittisillä hetkillä. Juoksuja saatiinkin odottaa kolmanteen vuoroon saakka, jossa Perttu Ruuska vei Vedon johtoon ja Roope Korhonen toi tasoittavallaan Jymyn tasoihin. Jymy ei kuitenkaan saanut neljännessa vuorossa aikaan lisäjuoksuja ja näin ottelu vierailijoille 1-0.

Komulainen käänsi katseet jo tulevaan.

– Terveystilanne alkaa olla nyt sellainen, mikä menestyvällä joukkueella pitää ollakin. Uskon, että sunnuntaina joukkue syttyy, kun aletaan tosiaan pelata voitosta.

Niilo Piiponniemi on pelikunnossa lähiaikoina, pelinjohtaja vihjaili.


Terveystilanne joukkueessa on hyvä.

Jymyn ykköspalkittu oli etukentällä palojen eteen kovasti uurastanut Markus Tuikka.

– Nyt alkaa tosipelit. Jokaisen pitää näyttää todellinen minä, että mistä on tehty, Tuikka kommentoi tulevaa.

Pudotuspelit käyntiin JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelulla!

Runkosarjassa Jymy sijoittui sijalle neljä, mikä tarkoittaa sitä, että vastaan puolivälierissä astuu Koskenkorvan Urheilijat. Pudotuspelit sekä puolivälieräsarja alkaa jo sunnuntaina 19. elokuuta klo 16 Hiukan pesäpallostadionilla. Ottelu on samalla JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu, eli otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa tekemään hyvää!

Lue lisää JymyHyvä-ottelusta ja lahjoituskohteesta täältä!

Ottelun lehdistötilaisuus alla:

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen