Runkosarjan kotiottelut päättyivät voittoon

Sotkamon Jymy vei arvokkaat pisteet runkosarjan voiton kannalta, kun se voitti Vimpelin Vedon jaksoin 2-0 (6-1, 6-3). Aurinkoisessa säässä pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan kauden ennätysyleisö (3217), joka heti alusta pitäen piti tunnelman korkealla. Tähän kiinnitti huomiota myös Sotkamon Jymyn ykköspalkittu Antti Hartikainen.

– Hyvältä tuntui pelata. Varmasti yleisökin aistii, että minkälainen fiilis joukkueessa on ja lähtevät sen myötä elämään peliin mukaan. Tosi mahtava oli pelata, Hartikainen suitsutti.

Sää helli yleisöä aurinkoisella Hiukan pesäpallostadionilla.

Sää helli yleisöä aurinkoisella Hiukan pesäpallostadionilla.

”Oltiin löysiä, heikkoja”

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kaksi ensimmäistä vuoroparia tuherrettiin molempien sisäpelin osalta juoksuitta. Vimpelin vaisuun esitykseen oli syynsä, sillä Jymyn lukkari Toni Kohonen onnistui pitelemään joukkuetta pihdeissään ja onnistui irrottamaan Sami Haapakosken pesältä kärpäsen arvoisesti peräti kaksi kertaa peräkkäisissä vuoroissa.

– Kohonen oli ilman muuta lukkarina kentän paras pelaaja. Siitä ei epäselvyyttä ole, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kehui.

Vaikka päivä ei ollut Roope Korhosen, nousivat muut pelaajat ratkaisevaan asemaan kotiutuspuolella. Immo ja Kosti Rautiainen ratkaisivat ensimmäisen jakson käytännössä katsoen omakätisesti, Kosti lyömällä kaksi kertaa pallon koppareiden eteen ja Immo taas kertaalleen.

3-0 –tilanteessa ratkaisevan niitin iski Antti Hartikainen, joka rokotti liian lähelle hiipinyttä Henri Puputtia lyömällä pallon hänen ylitseen läpi ja kiertämällä kauden seitsemännen kunnarinsa Niko Korhonen edessään. Kosmetiikkaa olivat tämän jälkeen Antin vielä kertaalleen kotiutuksen arvoisesti lyömä välilyönti ja Mikko Rantalahden niin ikään välilyönnillä syntynyt kavennus.

– Pari ekaa vuoroa siinä rimpuiltiin mukana, mutta sitten tuli taas nämä Rautiaisen veljekset ja taas kumura väliin ja johto. Siitä ei toivuttu enää, Vimpelin ykköspalkittu Sami Haapakoski puisteli.

– Me oltiin löysiä, heikkoja ja kaaripeli oli heti alusta pitäen hiljaista. Tässä on tulos, Haapakoski jatkoi.

Ensimmäisen jakson ratkaisijat. Immo ja Kosti Rautiainen löivät palloa väliin vuorotahdilla ja Kosti merkkautti tilastoihin lopulta kolme osumaa.

Ensimmäisen jakson ratkaisijat. Immo ja Kosti Rautiainen löivät palloa väliin vuorotahdilla ja kasvot kameraan päin oleva Kosti merkkautti tilastoihin lopulta kolme osumaa.

Komulainen hyödynsi tilanteen

Toisen jakson alussa Vimpeli pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon jälleen Mikko Rantalahden lyömänä. Tuo johto jäi kovin lyhytaikaiseksi, sillä toisen tasoittavalla Jani Komulainen rankaisi rohkeasti 1-3-tilanteessa karvaamaan tullutta Vimpelin ulkokenttää lyömällä pallon yksinkertaisesti tyhjään tilaan.

Niilo Piiponniemen mallikkaan välilyöntikotiutuksen jälkeen Vimpeli pääsi peliin mukaan Janne Mäkelän kunnarilla, kun kenttämestarin tekonurmeen jättämä jekku pompautti pallon yllättäen polttajan ylitse kakkosjatkeelta läpi asti.

Vimpelille tästä syntynyt 3-2-johtoasema ei taaskaan viihtynyt joukkueen hyppysissä kauaa, siitä piti jo uudemman kerran huolen Jani Komulainen. Jälleen ulkokentän karvausta 1-3-tilanteessa hyödyntänyt Komulainen paukauttikin tällä kertaa niin oivallisen vedon 2-jatkeelle, että syöksyen palloon pyrkinyt Vimpelin Vedon kakkoskoppari Teemu Isoketo sai todeta pallon karanneen tartanille asti, joka niin usein, kuten myös tällä kertaa, on tietänyt kunnaria. Niilo Piiponniemen ja Toni Kohosen tuotua juoksut Komulaisen edessä, oli tilanne yhtäkkiä kotijoukkueen eduksi 5-3.

Tästä Vimpeli ei enää toennut ja Kosti Rautiainen sai pamauttaa vielä illan kolmannen juoksunsa tälläkin kertaa väliin pallon tiputtaen.

– Luvalla sanoen Sotkamo oli tänään loistava ja hyvin valmistautunut. Mekin olimme valmistautuneet hyvin, mutta emme saaneet siirrettyä sitä peliin, Vimpelin pelinjohtaja Risto Ojanperä totesi.

Sotkamo kasvatti voiton myötä eroaan sarjakärjessä Vimpeliin nähden neljään pisteeseen. Runkosarjaotteluita on jäljellä vielä kaksi, vieraspelit Jyväskylässä ja Seinäjoella, jonka jälkeen puolivälieräottelut alkavat viikon päästä perjantaina 9.8. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18. Vastustaja selviää tulevan viikon alkupuolella. Tämänhetkisen sarjatilanteen perusteella Hiukkaan matkustaisi tuolloin Kiteen Pallo.

Antti Hartikainen pelasi oivallisesti niin sisällä, kuin ulkonakin. Onnistuneet vaihdot (kärkilyönnit 11/13) pitivät Jymyn sisäpelin rattaat pyörimässä.

Antti Hartikainen pelasi oivallisesti niin sisällä, kuin ulkonakin. Onnistuneet vaihdot (kärkilyönnit 11/13) pitivät Jymyn sisäpelin rattaat pyörimässä. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Huomasitko tätä?

• Paikalla oli kesän ennätysyleisö, 3217 katsojaa. Tunnelma alkoi jo enteillä syksyn koitoksia!
• Toni Kohosen syöttötyöskentely Vimpelin pelaamisesta tukalaa.
• Antti Hartikainen mätkäytti ensimmäisellä jaksolla kauden seitsemännen kunnarinsa.
• El Klassikko –ottelua oli seuraamassa myös jääkiekon maailmanmestari Juhamatti Aaltonen. Aaltonen luotti jaksotauolla ruokailun suhteen Kivikylän ruokateltan muikkuihin!

Ottelun tilastot

-AH