Runkosarjan viimeisestä kotiottelusta suora voitto

Sotkamon Jymy otti voiton kaimaseurastaan Nurmosta runkosarjan viimeisessä kotipelissään jaksoin 2-0 (8-0, 7-1). Ottelussa oli hyvää hurlumhei-meininkiä niin kentän kuin katsomonkin puolella, katsojia pelissä oli nimittäin kesän ennätysyleisö: kokonaista 4198 katsojaa. Vaikka Roope Korhonen oli edelleen sairastuvalla, ei lyöjätilaston neljännellä sijalla olevan Roopen poissaolo näkynyt juoksujen vähäisyytenä: koko joukkue pelasi iloista ja onnistuvaa lyöntipeliä.

Tenavaleiriläiset loivat katsomoon hienosti tunnelmaa.

Pelto: ”Kyllähän me oltiin p*skat housuissa”

Peli oli alusta pitäen Sotkamon näytöstä. Nurmo ei saanut aikaiseksi juoksuja ensimmäisellä jaksolla ollenkaan ja 3-tilanteitakin vierasjoukkue sai vain yhden ainoan. Sotkamon sisäpeli taas aukesi heti, tilanne oli jo ensimmäisen vuoron jälkeen 3-0.

Kolmannen vuoroparin aloittavalla alkoi tapahtua toden teolla, sillä Toni Kohosen komean keskipomppukotiutuksen jälkeen lyömään astellut Aki Orava tempaisi pallon koko tahdollaan 3-pesän päältä läpi. Jani Komulainen ja Toni Kohonen riensivät kotiin ja Orava itse kiersi kunnarin, tuloksena 1+2 lyötyä ja taululle lukemat 7-0. Yksi juoksu tuli Sotkamolle vielä harhalla ja jakso päättyi 8-0.

Aki Orava tuuletti kauden toista kunnariaan rennon letkeästi keilaamalla. Kaikki keilat eivät tosin kaatuneet, joten paikattavaa vielä jäi.

– Kyllähän me oltiin p*skat housuissa jo tänne tullessa. En ymmärrä mitä siinä on pelättävää kun koko kausi on otettu turpaan ja tähän mennessä ei tietääkseni kukaan siihen ole siihen kuollut. Ei sen pitäisi olla niin kummallista, ruotii Nurmon ykköspalkittu Paavo Pelto joukkueensa otteita.

Immo Rautiainen osoittaa, että hänen sydämessään on paikka pesäpalloleireille. Immo suutelee kuvassa leiriranneketta.

Lyöntipeli jatkui iloisena

Toiselle jaksolle mentäessä sävelet pysyivät samoina. Tällä kertaa vierasjoukkue Nurmo kolminkertaisti 3-tilanteiden määrän saaden niitä yhteensä kolme ja Matti Korhonen löikin vieraiden ainokaisen kolmannessa vuorossa komealla kumuralyönnillä.

Sotkamon iloinen lyöntipeli jatkui edelleen ja ilahduttavasti myös kakkoskärjen miehet saivat kotiutuksissa onnistumisia alleen: Mikko Korhonen löi toisella jaksolla yhteensä kolme juoksua. Kaksi niistä tulivat 1-2 –tilanteessa lyödyllä kolmosrajaläpilyönnillä ja kolmas upealla ykkösrajan päälle asetetulla varsilyönnillä. Onnistujien joukkoon kuului toisella jaksolla myös Jimi Heikkinen, jonka illan toinen lyöty juoksu oli samalla hänen uransa tuhannes kärkilyönti.

Nimmarinmetsästäjiä oli pelin jälkeen kentällä pilvin pimein. 1000. kärkilyöntinsä lyönyt Jimi Heikkinen sai myös kirjoittaa puumerkkiänsä ranteet vääränä.

– Alajärvellä tunne oli pelin jälkeen se, että aika monella oli aueta lyöntipeli. Tänään se sitten aukesikin ja tällä hetkellä on luottavainen fiilis, tietenkin lämpimillä keleillä pallo alkaa liikkumaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertaa.

– Tähän numeroon neljä on Roope (Korhonen) jättänyt varmaan jonkun maagisen tatsin, heti kun sai jakkarat hihaan niin rupesi käymään risuun. Olokin on ihan erilainen, Sotkamon ykköspalkittu, 1+4 lyötyä juoksua pelissä lyönyt Aki Orava vitsailee.

Peli oli viimeinen Sotkamon kotipeli runkosarjassa, mutta seuraava vieraspeli on Koskenkorvaa vastaan torstaina 2.8. klo 18.

Ottelun tilastot.

Ottelun hilpeä tunnelma kantoi myös lehdistötilaisuuteen asti. Katso video alta!

-AH