Runkosarjan voitto ratkotaan torstaina

Miesten Superpesiksen runkosarjan loppu on saamassa äärimmäisen mielenkiintoisen lopun, kun miesten Superpesiksen El Klassikko -pari Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto taistelevat runkosarjan voitosta. Joukkueet kohtaavat toisensa torstaina 1. elokuuta Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla. Panokset eivät voisi olla Jymyn viimeisessä runkosarjan kotiottelussa korkeammalla, sillä ottelun voittaja ottaa samalla vahvan kiinnityksen sarjan piikkipaikkaan.

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat puolivälierissä kotiedun turvin, mutta runkosarjan voitto varmistaa kotiedun koko loppusyksyn ajaksi, mikäli rahkeita joukkueelta löytyy vain päätyyn asti. Runkosarjan voitto kiinnostaa Jymyä, sen myöntää joukkueen pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

– Vaikka kotiedun merkitys on vuosien varrella tasoittunut, korostuu kotiyleisön tuen merkitys syksyllä, mikäli vain mennään loppuun asti, Kuosmanen toteaa.

Toisekseen kyse on joukkueiden välillä henkisen yliotteen nappaamisesta syksyn pelejä varten.

– Tämä on viimeinen puristus näille joukkueille ennen ”pleijareita”. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka haluavat kynsin ja hampain voittaa toisensa, joten tiedossa on huikea pesisilta, Kuosmanen lisää.

Kuvassa vasemmalla kuiskuttava Toni Kohonen palkittiin edellisessä pelissä Jymyn parhaana. Tarkkaan Kohosen ohjeita kuunteleva Aki Orava palasi Jymyn etukentälle kolmen viikon tauon jälkeen viime torstaina.
Kuvassa vasemmalla kuiskuttava Toni Kohonen palkittiin edellisessä pelissä Jymyn parhaana. Tarkkaan Kohosen ohjeita kuunteleva Aki Orava palasi Jymyn etukentälle kolmen viikon tauon jälkeen viime torstaina. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Pelipomo Kuosmasta kuunneltaessa on ounasteltavissa, että kotiutustilanteita on kyllä molempien joukkueiden osalta tiedossa.

– 3-tilanteita syntyy kyllä, Vimpelinkin tämänhetkinen kärkikaksikko on sen verran kovassa kunnossa, Kuosmanen huomauttaa.

Mies tietää mistä puhuu, tuossa kärkikaksikossa on nimittäin valtakunnan tämänhetkinen etenijätilaston johtaja Sami Haapakoski (59 tuotua) sekä kärkilyöntitilaston ja onnistumisprosenttien piikkipaikalta löytyvä Henri Puputti (188 kärkilyöntiä, onnistumisprosentti 85,06).

Kun tilanteita löytyy, löytyy myös kotiutusarsenaalia. Runkosarjan voittajan jännäämisen lisäksi yleisön kannattaa kiinnittää huomiota joukkueiden lyöjätykkeihin: Jymyn Roope Korhoseen ja Vimpelin Janne Mäkelään, jotka taistelevat lyöjäkuninkuudesta yhdessä Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpään kanssa. Hurjassa vireessä oleva Korhonen löytyy lyöjätilastosta tiistaipäivänä ykkössijalta (8+77 lyötyä) ja Mäkelä kolmossijalta (4+78 lyötyä).

Tiedossa on totta tosiaan kutkuttavan jännittävä pesisilta.

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat Jymyn runkosarjan päätösottelussa Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla torstaina 1. elokuuta klo 18. Ennakkolippuja on ostettavissa Kajaanissa K-Citymarketin infopisteeltä, Sotkamossa Intersport Piipposesta ja Kahvila Murusesta sekä Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatista, Angry Birds Activity Parkista ja Holiday Club Katinkullasta.

jymy-vimpeli_elklassikko_pieni

-AH