Runkosarjavoitto Sotkamoon – Kitee vastustajaksi puolivälierissä

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (2-2, 0-3)

– Runkosarjan voitto ei ollut tavoitteenamme, mutta mukavaltahan tämä tuntuu.

Pelinjohtaja Mikko Korhonen kävelee tyytyväisenä kohti Rännärin pesäpallokentän takana sijaitsevaa pukukoppirakennusta. Taskussa on juuri päättyneestä pesäpallopelistä kahden pisteen voitto, joka varmisti sen, että Sotkamon Jymy on runkosarjan voittaja pesäpallokaudella 2014. Tämän lisäksi kierroksen muiden otteluiden myötä puolivälierävastustajaksi viikon päästä alkavissa pudotuspeleissä varmistui Kiteen Pallo.

Korhonen muistuttaa, että Kitee on äärimmäisen vaarallinen vastustaja, jonka sarjasijoitus ei kerro joukkueen todellista iskukykyä.

– Kitee on kova joukkue. Pari viikkoa sitten se oli vielä sarjakolmosena ja nyt muutaman loukkaantumisen takia on vähän laskenut sarjataulukossa. Pelirohkeutta ja röyhkeyttä heillä kyllä on olemassa, Korhonen kertaa.

Itse ottelussa tilannemäärät jäivät yllättävän vähäisiksi ottaen huomioon, että Pattijoen kotikenttä Rännäri on Kouvolan kotikentän pinnan ohella kimmoisin pelialusta koko Suomessa. Osaltaan Pattijoen vähäiseksi jäänyttä 3-tilannemäärää selittää osittain se, että Jymyn parhaana palkittu Toni Kohonen onnistui lukkarityöskentelyllään eliminoimaan osan Pattijoen pompuista laittomaksi.

Vakuuttavan syöttötyöskentelyn lisäksi Kohonen löi Pattijokea vastaan kaksi juoksua, molemmat tyylikäillä kumuroilla.

Vakuuttavan syöttötyöskentelyn lisäksi Kohonen löi Pattijokea vastaan kaksi juoksua, molemmat tyylikäillä kumuroilla.

Ensimmäisellä jaksolla Jymyn molemmat juoksut syntivät Pattijoen ulkopelivirheiden myötävaikutuksella. Tämä harmitti kotijoukkueen pelinjohtaja Jari Törmästä.

– Pelasimme muuten hyvää ulkopeliä, mutta ne olivat vähän harmittavia virheitä. Emme saaneet itsekään enempää juoksuja tehtyä, kun emme saaneet kaverille painetta, Törmänen harmitteli.

Viimeisessä vuoroparissa toisella jaksolla tunteet saatiin vielä kuohahtamaan, kun Pattijoen Topi Kosonen pamautti pallon maisemaan 2-rajasta. Hetken aikaa yleisö ehti jo mylviäkin, mutta pienen tarkistuksen jälkeen tuomaristo totesi yksimielisesti lyönnin olleen hieman laiton, eikä mustakeltainen kotijoukkue saanut lopulta juoksuakaan aikaiseksi toisella jaksolla.

Runkosarjan viimeinen peli on kotipeli Alajärven Ankkureita vastaan. Tuo ottelu pelataan tulevana torstaina 14.8. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18.

Ottelun tilastot

Kuvat: Janne Kuronen
Teksti: Antti Haapasalo