Sadesää ei pysäyttänyt Jymyä

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (0-5, 2-4)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy osoitti vahvuutensa sarjajumbo Koskenkorvan Urheilijoita vastaan koko pelin vihmoneesta vesisateesta huolimatta. Viime vuoden tappiollinen vierailu Ilmajoella ei kummittelut enää Jymy-pelaajien mielissä, vaikka viime suvena kaikki pisteet jäivätkin kotijoukkueen haltuun.

Tälläkin kertaa Koskenkorvan peliesitys oli hyvällä ilmeellä varustettu, vaikka ottelu kotijoukkueen pelinjohtajan mukaan kaatuikin ulkopelivirheisiin.

– Nuo räikeät kiinniottovirheet kun vain saataisiin kitkettyä pois. Jos me ei saada ilmaheittoja tai koppeja kiinni niin ei tässä sarjassa pidä pisteitä saada, Niskanen harmitteli.

Niilo Piiponniemi onnistui yllättämään Koskenkorvan ulkokentän heti ensimmäisellä lyönnillään (kunnarituuletus yllä), kun 2-jatkeelle painunut lyönti riitti aina kunnariksi asti. Kunniajuoksu oli Niilolle toinen tänä kesänä ja koko uralla miesten Superpesiksen runkosarjassa viides. Niilo palkittiin myös ottelussa Jymyn parhaana.

Kuvassa lyöntivuoroon keskittyvä Antti Hartikainen palasi viimein kokoonpanoon pelaamalla kesän ensimmäisen ottelunsa. Taustalla Jani Komulaisella on hankaluuksia saada otetta mailasta parantavia sadekelin hansikkaita käsiinsä.

Kuvassa lyöntivuoroon keskittyvä Antti Hartikainen palasi viimein kokoonpanoon pelaamalla kesän ensimmäisen ottelunsa. Taustalla Jani Komulaisella on hankaluuksia saada otetta mailasta parantavia sadekelin hansikkaita käsiinsä.

Jobinpostia Jymy sai heti ensimmäisellä jaksolla Roope Korhosen loukattua nilkkansa. Korhosen 2-rajalyönti painui Antin monttuun asti, mutta märkä ruoho ei päästänyt palloa aivan montun pohjalle asti, jolloin Korhonen joutuikin äkilisesti kääntymään takaisin 2-pesälle loukaten samalla nilkkaansa. Roope ei palannut enää takaisin tositoimiin pelin aikana.

– Roopen poisjäänti kokoonpanosta ekalla jaksolla olisi voinut olla sellainen asia, mikä meitä hetkauttaa. On hienoa, että vastuunkantajia löytyi, kuten pitääkin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kiitteli.

Torstaina 28.5. Hiukan pesäpallostadionilla nähdään todellinen huippuottelu, kun Sotkamon Jymy saa vieraakseen mestaruuskandidaatti Joensuun Mailan. Kainuulaisille tutun pelinjohtaja Janne Vuorisen joukkio on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena kolme pistettä Jymyä perässä. Peli alkaa klo 18.

Oheinen lehdistötilaisuus kannattaa kuunnella, ainakin vähintään Niilo Piiponniemen leiskautukset videon loppupuolella!

Tiesitkö tätä?

Jani Komulainen ja Toni Kohonen rikkoivat rajapyykkejä tiistain pelissä. Komulainen ylitti urallaan 2600:n kärkilyönnin rajan (kärkilyöntejä uralla nyt yhteensä 2604) ja Kohonen taas 2700:n kärkilyönnin rajan (kärkilyöntejä yhteensä 2702)

-AH